30 Ocak 2007 Salı

Gezegenler / Dengenin Gücü QUAOAR (Bölüm II)

4. QUAOAR´LA ZAMANDA YOLCULUK(26)

4.1. Terazi Burcu

Bu bölümde politik evrensel olaylar üzerinde durulacağından, Terazi burcunun genel anlamlarına bakmak doğru olur.

Terazi burcu herşeyden önce dengeleyici prensiptir. Dolayısıyla savaşlar (özellikle denge unsuru güdüyorsa), barışlar, barış antlaşmaları, savaşta zafer, siyasi partiler, sanat, çevre düzenleme, global evlilikler (ünlü evlilikleri ya da örneğin şirket evlilikleri), karar mekanizmaları, yargı (adalet unsuru), insan etik yapı ve anlayışına uygun yasalar, düzen, yargıç (karardan önceki kararsızlık anı), eşitlik, yansızlık, tarafsızlık, kozmetik, moda, politica, taktik, strateji gibi konular, Terazi burcunun ana temalarıdır.

Terazi burcu semboliğinin kendisi ilk olarak MÖ 2 yy´da görülmüş görece yeni bir semboliktir ve bundan dolayı bazı yazarlar, Terazi burcunun erken astroloji zamanlarında kendi başına bir burç olarak var olmadığını söylüyorlar. Bunun yerine Akrep burcu bugünkünün 2 misliydi ve 2 ayrı yön taşımaktaydı. Bugün Terazi olarak tanımlanan kısmın adı aslında chelae´dir ve “Akrep´in kıskaçları” anlamına gelir.(27) Aynı şekilde Mısırlılar da Terazi sembolünü, ölü ruhların Osiris aracılığıyla yeraltına yolculuklarının refakatinde kullanırlardı.



4.2. Evrensel Görünümler

4.2.1. Quaoar – Neptün Örtüşümleri

1. 1554 – 1558 (Quaoar Boğa´da kavuşum Neptün Boğa´da)

Neptün, bilindiği üzere yanılgıların planetidir. Belirli bir beklenti vardır ve o beklenti, tamamına, sonucuna erdirilmeye çalışılır.

Balık´la Terazi arasında ise, yine yanılgı ve hayal kırıklıklarını simgeleyen quincunx bulunur. Dolayısıyla her iki gezegenin buluşmasının, özünde zaten beklentileri yanılgıya uğratabilecek bir karaktere sahip olduğunu gözönünde bulunduralım.

Dönemin tarihsel olaylarından bazıları aşağıda sıralanmıştır:

A. 1555´teki ilk olay, İspanya kralı II. Phillip´in, evlendiği İngiliz kraliçesi I. Maria´yı boşamasıdır. Quaoar`ı Terazi´yle ilişkilendirdiğimize göre, bu açıyı „beklentileri karşılamayan, hüsranla sonuçlanan evlilikler„ olarak açıklamak yanlış olmaz.

Öte yandan, Phillip´in Maria´yı terketmesinin nedeni ise çocuksuzluktur(28) ve bu durum evliliğin güven vermeyen yanıdır. Böyle bir olgu ise, kendi varlığını sahip olduğu reel eşyalarla güvende hisseden Boğa için hoş bir durum değildir. Artı, Boğa´nın yöneticisi Venüs doğurganlıkla ilgilidir.

Evlilik 1554´te gerçekleşmiştir ve bu sırada Qua ile Neptün arasında 2 derece vardır ve hem evlilikler hem de boşanmalar Terazi´yle ilişkilidirler.

B. Moskova´da Basilius Katedralinin yapımına başlandığı bu tarih, Qua kavuşum Neptün´e çok iyi bir örnek oluşturuyor. Terazi mimarlık ve mimari yapıları simgeler. Moskova´nın en önemli ve estetik dinsel yapılarından birisi bu açı altında oluşturulmaya başlanmıştır. Estetik (Terazi), din (Neptün) ve ortaya çıkartılan gerçeklik, yapı (Boğa), bu şekilde birleştirilmiştir.

C. Dönem öncesi, din savaşlarının olduğu bir dönemdir ve Protestanlarla Katolikler arasında zorlu mücadeleler olmaktadır. Ne var ki 05.02.1555´ten beri süregelen toplantılar, 25.09.1555´te din savaşlarını bitirecektir. Anlaşmaya göre, kişilerin kendilerine bağlı bulundukları yerel yöneticiler din seçimini serbest olarak yapabileceklerdir. Ne var ki bireyler bu haktan yoksun bırakılmışlardır. Bu tarih, din (Neptün) savaşlarının bittiği, dengelendiği (Terazi) bir anlaşmanın (Terazi) yapıldığı döneme karşılık gelmektedir ve Qua kavuşum Neptün´e çok iyi oturmaktadır ve yine aynı tarihte Qua´yla Neptün arasında 0,5 derecelik aplikatif bir kavuşum toleransı vardır.

Ç. Fransa Kralı II. Heinrich, 1559´a kadar sürecek İspanyol – Fransız savaşının devamı olarak Fransız – Habsburg (bugünkü Macaristan) savaşını 1556´da başlatır. Ne var ki İngiliz ve İspanyol orduları, St. Quentin´de Fransız ordularını yenecek ve Habsburg Krallığı, Buda ve Peşt olarak ikiye bölünecektir.

Dönemin konumuzla ilgili en önemli özelliği, II. Heinrich´in birtakım hayallere (Neptün) girerek toprakları isteyip denge sağlamaya yönelik (Terazi) istekleri olmasıdır ve savaş ta zaten bu sebepten çıkmıştır. Ne var ki, zafer (Terazi) hayalleri (Neptün) çabuk bitmiştir.

D.Heidelberg´te erken rönesans dönemi stilinde kurgulanmış Ottoheinrich Sarayı tamamlanmıştır. Bu yapı sadece Alman rönesansının değil, dönemin en anlamlı yapılarından birisidir ve tüm bir ortaçağın da Neptün etkisi altında olduğunu bu noktada unutmamak gerekir.

F. Prag´ta zevk sarayı Belvedere´nin yapımı 1558´de bitirildi. Bu saray, I. Ferdinand´ın karısı Anna için (Terazi) yaptırmış olduğu bir saraydır. „Zevk sarayı“ ise tamamen Boğa´yla ilgilidir. Bu saray,(29) bugün dahi Prag´ın en güzel ve estetik (Terazi) yapılarından birisidir.

G. Gioseffo Zarlino, 1617´de müzik alanında “dur” ve “moll”ün tanımını yaparak „Uyum Öğretisi“ni kurdu.(30)

Terazi müzik demektir ve „uyum” kelimesi de yine tamamıyla teraziliktir. İlham ve hayalgücü ise bilindiği üzere Neptün´le ilişkilidir. Bu oldukça önemli bir örnektir ve açının anlamına çok iyi oturmaktadır.




2. 1616 – 1620 (Quaoar Aslan´da altmışlık Neptün Terazi´de)


A.
1614´de başlayan Rus – İsveç savaşı, taraflar arasında 26.01.1617´de imzalanan Stolbovo antlaşmasıyla sona erdi.(31)

Tüm antlaşmalar Terazi semboliğine aittirler çünkü Terazi´nin dengeleme prensibine uygundurlar. Yukarıda belirtilen anlaşma imzalandığında, Qua ile Neptün arasındaki aplikatif tolerans değeri 0,5 derecedir.

Antlaşmanın neptünik tarafı ise İsveç´in beklentilerinin yerine gelmemesidir. 1613´te İsveç tarafından alınmış olan Novgorod, Ruslarca işgal edilir ve durumu tekrar dengelemek için (Terazi) gönderilen İsveç ordusu da Rusya´da Pskov civarlarında yenilir. Dolayısıyla İsveç´in hayalkırıklığına uğradığı (Neptün) bir savaş ve yine aynı karakterli bir antlaşma vardır ortada; İsveç, kendisi için o zamanlar önemli olan birkaç kenti kaybeder (Neptün).

B.Polonya, 11.12.1618´de imzalanan Deulino barış antlaşmasına göre Rusya´dan Smolensk bölgesine kadar geri çekiliyor.(32)

1609´da Polonya Kralı III. Sigismund, Moskova´yı kendisi yönetmek istediğinden Rusya´ya savaş açar. Ne var ki ayaklanan Ruslar Polenleri 1617´ye kadar geri çekilmeye zorlarlar. Sigismund´un oğlu Ladislas, 1917´de son kez Moskova´ya saldırsa da başarılı olamaz ve barış antlaşması imzalanır. Bu antlaşma yine Neptün´e tipik bir örnektir; beklentileri karşılamaktan uzaktır.


3. 1648 – 1652 ( Quaoar Başak´ta kare Neptün Yay´da)

A. 15. 05. 1648´de Avrupa´da 30 yıl savaşlarını bitiren barış antlaşması imzalandı.(33) Anlaşma savaşları bitirse de genel olarak hiçbir tarafa yaradığı söylenemez.

Antlaşmanın sonuçları ise konumuz için önemlidir:

1. Avrupa´nın o ana kadar ki güçler dengesini (Terazi, denge kaybı) belirleyen ülkeler yer değiştirmişlerdir.

2. Papa´nın gücü önemli ölçüde bitmiştir (Papa = Neptün) kare (antlaşma = Quaoar).

3. Katolik ve Protestanlar iki eşit grup olarak tanınmışlardır.

Bu sonuçların hepsinin Qua – Neptün karesini gösterdiği gün gibi açıktır. Artı olarak Papa da (Neptün) antlaşmayı (Quaoar) lanetlemiştir ki bu, konumuz olan konstelasyonun en açık örneklerinden birini sunmaktadır.

B.1650´de Habsburg´ta katolikleştirmenin güç kullanılarak zorla kabul ettirilmek istendiğini görmekteyiz. Bu durum, o tarihlerde görülen Neptün karşıt Pluto konstelasyonuna karşılık gelmektedir ve ardından olayların, dengeler kaydırılarak durdurulması da – ki protestanlara daha fazla ayrıcalık tanınmıştır – yine Qua kare Neptün´e çok uygun örnek teşkil etmektedirler.

C. Brandenburg Prusyası´nda büyük Friedrich Wilhelm, 1651´de merkezden yönetilen gizli (Neptün) bir kurul (Terazi) oluşturarak, toprak durumunu zayıflatıp mutlakçılıkla yönetilecek Prusya´nın temellerini atar. Bu sırada da Qua – Neptün ekzakt pozisyondadır.


4. 1680 – 1684 ( Quaoar Terazi´de üçgen Neptün Kova´da)

A. Bu dönemde sanat alanındaki en önemli olay, kuşkusuz 1681´de Fransız bale hocası Beauchamp´ın, ilk kez bir kadın dansçıyı sahneye çıkartmasıdır.(34) Bu durum, o dönem için bir devrim niteliği taşımaktadır ve Neptün de Kova´dadır. Kamuoyu, dans ve sanat ise direkt olarak Terazi´yle ilişkilidir ve dönemde, bu tip bir olayı anlatabilecek başka bir açısal görünüm de yoktur. Quaoar, ilerde de görüleceği üzere kadınlarla ilgili olaylarda sık sık başrolü oynuyor.



5. 1740 – 1744 ( Quaoar Oğlak´ta karşıt Neptün Yengeç´te)

A. II. Friedrich´in Silezya Savaşı 1740´ta başladı.

Dönemin özelliği Avusturya ile Prusya arasındaki karşılıklı çekişmedir ve Prusya, dönemin 4. büyük ordusuna sahiptir. Prusya Kralı Friedrich Wilhelm Silezya´yı kuşatır (16.12.1740). Ün ve şeref kazanma duygusu, kuşatmada başrolü oynar. Böylece dönemin diğer gücü Avusturya´yı karşısına alır ancak 1741´deki ilk karşılaşmada Avusturyalıları yener. Ne var ki arkasından tekrar yenilir ve Fransa, İspanya, Bayern ve Sachsen´la birlik kurar. Sonrasında ise Avusturya yenilir. 11.06. 1741´de de Breslau´da barış antlaşması imzalanır. Avusturya, Silezya´yı Prusya´ya terkedecektir.(35)

1. Savaşın başlama anını dikkate alırsak, neredeyse ekzakt Qua karşıt Neptün konumunu görürüz. Bu savaş, zaten dengelerle (Terazi) ilgilidir çünkü Silezya´nın alınması, Avusturya´nın aleyhine dengelerin bozulmasına neden olacaktır.

2. Bu savaşta ülkelerin Avusturya´ya karşı birlik oluşturdukları görülür ve bu durum da tamamen evlilikleri ve birliktelikleri simgeleyen Terazi´yle ilişkilidir.

3. Antlaşma Avusturya´nın aleyhine sonuçlanmıştır ve bu noktada da Qua ve Neptün karşılıklı durmaktadırlar. Bunu yine, neptünik hayallerin yıkılması olarak değerlendirmek, dönem atmosferini yansıtan en önemli düşüncedir.


6. 1938 – 1942 ( Quaoar Başak´ta kavuşum Neptün Başak´ta)

2. Dünya Savaşı, Quaoar – Neptün birleşimine oldukça iyi örnekler sunmaktadır. Bu örneklerden bazılarını aşağıda bulacaksınız:

A. 22. 12.1938´de Japonlar, işgal ettikleri Çin´e bir barış antlaşması (Terazi) teklifi sunarlar. Ancak bu antlaşma Japonların Doğu Asya´daki hakimiyetini öngörmektedir. Dolayısıyla bu taslak ne Tschiang Kai-schek ve ne de Mao Tse-tung tarafından kabul görür ve savaş devam eder.

Bu barış planı(36) (Terazi), görüldüğü üzere tamamen aldatmacaya yöneliktir çünkü Japonlar, Çin üzerinde hakimiyet kurmak istiyorlardı. Aldatmaca deyince de yanıltıcı gezegen Neptün´ün işin içinde olduğu anlaşılıyor.

B. Almanya ile Fransa arasında 1938´de bir saldırmazlık paktı imzalanıyor.

Ne var ki bu antlaşma da aldatmacaya yöneliktir çünkü Hitler, daha sonra sözünü tutmayacaktır.

C. 1938´de Albert Marquet „Yağmurda Quai de Conti“ ve Max Beckmann da „Apaçi Dansı“ isimli ünlü tablolarını yapıyorlar.(37)

Bu ilk bakışta çok ta önemli gibi gelmeyebilir ne var ki „Quai“nin Quaoar´la ve Apaçi dansının ise Quaoar´ın mitolojik öyküsüyle ne kadar benzeştiklerine dikkat edelim. Quaoar miti bir kızılderili mitolojisidir.

Buradaki neptünik olgu ise resimlerin ardındaki yaratıcı güç ve ilhamın kendisidir; resim, hayalgücünün tuvale aktarımıdır (Neptün).

Ç. Dönemin Quaoar´la ilişkili en önemli olaylarından birisi de Avusturya´nın 13.03.1938´de Hitler Almanyası`na bağlanmasıdır.(38) Bu olay
tamamen terazisel birlikteliği ve onun da özünde bir evliliği çağrıstırıyor. Üstelik aynı tarihte böyle bir birlikteliği gösterecek başka bir açısal bağlantı da yoktur.

Bu evlilik, büyük hayallerle ve Avusturya´nın büyük sevgi gösterileri ve kutlamalarıyla gerçekleştirilmiştir; ne var ki Neptün yine işbaşına gelecektir. Gezegenlerin bulunduğu Başak Burcu pozisyonu ise, gezegenlere tüm yaraların giderilmesi ve eksik hiçbir ayrıntının kalmaması anlamını vermektedir. Avusturya´nın bir Alman uzantısı olduğu halde, bu açıdan önce Almanya´ya birleşik bir devlet olmamış olması, Başak´ın mükemmelliyetçilik ve eksik noktaların giderilmesi gibi anlamlarına ters düşmekteydi.

D. Aynı şekilde Çekoslavakya´nın, yaklaşık 3 milyon Almanın yaşadığı Sudeten bölgesi de, birleşim düşüncesi temel alınarak Hitler tarafından işgal edilmiş(39) ve Almanya´ya bağlanmıştır ve bu, parçaların birleştirilmesinin 2. kısmıdır. Buradaki önemli nokta Çekoslavakya´nın yaşadığı hayalkırıklığıdır (Neptün). 29.09.1938´de İngilizler, Fransızlar, İtalyanlar ve Almanlar arasında yapılan München antlaşması ise, bu ülkelerin Alman istilasına karışmamasını öngörür ve bağlantıyı uluslararası zemine oturtur. Özellikle İngilizler, Almanya´nın saldırmasından çekinerek bu antlaşmanın ortaya çıkmasına aracı olmuşlardır ve bizi daha da ilgilendiren kısım ise, bu evlilik gercekleşirken Qua ile Neptün arasındaki kavusum tolerans değerinin aplikatif 2 derece olduğudur.

Birleşimle (Terazi) gelen büyük hayaller (Neptün) gibi bir açıklama bu duruma olağanüstü uygun oturmakta.

E. Nisan 1939´da İtalya, Arnavutluk´u, daha aralarında dostluk anlaşmaları (Terazi) sürerken işgal eder.

Yine klasik Neptün sahtekarlığının, onun yanıltıcı yüzünün tipik ürünlerini görmekteyiz. Yalan ve sahte (Neptün) dostluk anlaşmaları (Terazi), ilüzyon (Neptün) gündemin ana konusudur.

F. Aynı şekilde 22. 05. 1939´da Almanya ile İtalya arasında askeri yardımlaşma ve dostluk paktı imzalanır. Ne var ki İtalya, böyle bir savaşı kaldıramayacak kadar zayıftır o zamanlar. Almanya da müttefiki İtalya konusunda yanılacaktır. Bu antlaşma imzalandığında da Qua ile Neptün birbirlerine oldukça yakındır.

G. Tehlikenin yaklaştığını gören İngiltere ise 24 Haziran´da önce Fransa ve Sovyetler Birliği´yle, daha sonra da 25 Ağustos´ta Polonya´yla birliktelik ve karşılıklı güvence ve dostluk antlaşmaları yapacaktır. Bu tarihlerde Neptün Qua´ya yine oldukça yakın seyretmektedir.

H. Ne var ki o sırada, 23. 08. 1939´da Hitler ve Stalin arasında bir saldırmazlık paktı imzalanmıştır. Burada ilginç olabilecek taraf ise, anlaşmanın ek protokolünde bulunan ve Polonya´nın Almanya ve Sovyetler Birliği tarafından paylaşılmasını öngören gizli kısımdır. Ek olarak SSCB, bir de Finlandiya´yla ilgilendiğini Hitler´e belirtmiştir.

Gizli anlaşmalar, kapalı kapılar ardında yürütülen sahte diplomasiler... Astrolojik olarak tipik Terazi – Balık, dolayısıyla da Qua – Neptün birliktelikleri.

I. Plan yürürlüğe konuyor ve Polonya, 28.09.1939´da – 01. 09.1939´da Almanya ve 17.09.1939´da da SSCB tarafından işgal edilerek – iki ülke arasında yapılan bir antlaşmayla eşit biçimde paylaşılıyor.

Polonya´nın paylaşımının kendisi bile Terazi Burcu´nu anlatmaktadır ve o sırada Qua – Neptün arasındaki kavuşum, 1 derecelik bir yaklaşım payıyla kendini göstermektedir.

Bunlara ek olarak Almanların Polonya zaferindeki en önemli yardımcıları, o dönemler uygulanan „yıldırım savaşları“ taktiğidir. Bu taktik uçaklarla yürütülür ve tamamen çeşitli manevralarla rakibi şaşırtmaya yönelik olup Uranüs karakteri taşır. Almanya, Polonya´yı bu taktik manevrayla aldığında Uranüs – Qua üçgeni de oradaydı.

İ. SSCB´nin Finlandiya´ya saldırması ise yine aynı döneme denk gelir. Ne var ki Sovyetler beklemedikleri kadar güçlü bir Fin savunması karşısında oldukça ağır kayıplar vererek geri çekilmek zorunda kalırlar.

Anlatılanlar ilk bakışta SSCB´nin kaybı gibi görünse de, burada tipik bir Neptün yanıltmasıyla karşı karşıyayız. Tüm Neptün açılarında ilk başlarda zaferler gelebilir ne var ki bu zaferleri izleyen kayıptır. Ayrıca ilk başta Finlandiya lehine görünen zaferler ve „beklenmedik“ Fin savunması, aynı döneme denk gelen Qua – Uranüs üçgeninin bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor. Aşağıda da görüleceği gibi, Şubat´ta Uranüs Qua´dan uzaklaştığında Finlandiya aleyhine ağır toprak kayıplarını öngören bir anlaşma imzalanacaktır.

J. 1940 Ocak ayında, SSCB Finlandiya´ya yeniden saldırır ve yine geri çekilmek zorunda kalır. Ancak Şubat´ta ağır silahlar devreye sokulunca zafer gelir. Ne var ki SSCB, İngilizlerle herhangi bir savaşa girmek istemediğinden 12.03.1940´ta Finlerin büyük toprak kayıplarını içine alan bir antlaşma yapılır.

Bu antlaşma yapıldığında da Neptün, Qua´ya 0,5 derece yaklaşmıştır. Finlandiya´nın büyük toprak kayıplarını (Neptün) içine alan anlaşma (Quaoar), Neptün – Qua kavuşumu semboliği altında incelenmelidir.

K. 09.04.1940´ta Danimarka ve Norveç´in Almanlar tarafından alınmasının ardından, Paris te 14. 06. 1940´ta düştüğünde Neptün Qua´yı sadece 1 derecelik bir farkla izlemektedir ve Uranüs, Qua ile sadece 4 dakikalık bir farkla üçgen açı yapmaktadır.

Paris´in düşüşü Hitler´e oldukça hoş neptünik bir duygu tattırır; Hitler´in zaferleri sınırsızdır. „Sınırsız zafer duygusu“ ise tahmin edileceği üzere yine Qua – Neptün kavuşumuyla ilgilidir ve beklenmedik bir şekilde gelen zafer de o an neredeyse tam tepe noktasında bulunan Qua – Uranüs semboliğidir. Bu semboliğe artı olarak eklenecek tek şey, Paris zaferinin (Qua), Stuka´ların (=Alman savaş uçakları. Bir Stuka, yaklaşık 30 uçaktan oluşan bir birimdir) eşliğinde( uçak, hava saldırısı = Uranüs) alınmasıdır.

22. 06. 1940´ta imzalanan antlaşma da, Fransa´nın ikiye ayrılmasını öngörmektedir ve kayıpları içine alan bu antlaşma Qua – Neptün kavuşumuna iyi bir örnektir.

L. Fransa´nın yenilgisinin biraz öncesinde (10. 06.1940) İtalya, Almanya tarafında savaşa katılmaya karar verir. Sebep İtalyan birliklerinin % 80´inin savaşamayacak durumda olmalarına rağmen, Mussolini´nin Akdeniz üzerindeki büyük rüyasını gerçekleştirmektir. Bu nedenle Yunanistan ve Kuzey Afrika´ya saldıran İtalyanlar başarısız olurlar. İngilizler de aynı yılın Eylül ayında, İtalya´nın Tarent limanında konuşlandırılmış İtalyan gemilerine oldukça başarılı bir hava saldırısında bulunarak İtalyan rüyalarını bitirecek darbeyi vururlar.

Burada da birkaç önemli astrolojik konstelasyonu birarada bulmak mümkün. Öncelikle denizlerdeki (Neptün) büyük İtalyan zaferi (Qua) ve rüyasını (Neptün), tamamen Neptün – Qua kavuşumuna bağlayabiliriz. Ne var ki engel İngilizlerdir. İtalyan rüyalarının son bulmasını sağlayacak olan, İngilizlerin hava (Uranüs) hakimiyetidir (Qua) ve bu da yine tamamıyla Qua – Uranüs bağlantısının semboliğindedir.

M. Sırada İngilizleri kesinlikle yenmeye yönelik olarak düşünülen Almanların “deniz aslanları çıkartması” var. 14. 09. 1940´ta başlayan saldırılar Almanlar için tam bir hayalkırıklığıdır çünkü Alman kayıpları, bu çıkartmadan sonra bir daha dengelenemeyecek kadar ağır olmuştur. Aynı şekilde İngiliz kentlerinin bombalanması da (14.11.1940) Almanları zafere ulaştırmayacaktır.

Burada da birkaç açıyı bir arada görmek mümkün. Almanları zafer hayalleri görmeye iten o sırada tam exakt konumda olan Neptün – Qua kavuşumudur. Hava saldırılarında alınan kayıplar ise Uranüs – Neptün ve Almanları hava saldırıları sonucunda zafere ulaştırması düşünülen de Uranüs – Qua açıları altında incelenebilir. Saldırıların hiçbir şey getirmemesi, yani bir nevi beraberlik alınması da (Terazi) yine Quaoar´ın işi olmalı.

N. 27.09.1940´ta Almanya, İtalya ve Japonya arasında “3 Güçler Paktı” imzalanmıştır.

Belki de Quaoar´ın işlerliğinin en büyük kanıtı işte bu tarihte saklı. Antlaşmalar ve evlilikleri (Terazi) gösteren bu anlaşma imzalandığında Neptün´le Quaoar exakt durumdaydılar.

O. Hitler´in, diktatör Franco önderliğindeki İspanya ile Kasım ayında kendisini ziyarete gelen Sovyet Dışişleri Bakanı Molotow´u kendi yanında güçler dengesine sokmak istemesi başarısızlıkla sonuçlanacaktır.

Yine antlaşmalar ve yine hayalkırıklıkları. Hitler´in ortaklığa (Terazi) ilişkin politik ve diplomatik (Terazi) girişimlerinin sonuçsuz kalması (Neptün).

Ö. İtalyanların Kuzey Afrika ve Balkanlardaki yenilgilerini durdurmak için Hitler tarafından bir ordu, general Erwin Rimmel komutasında Libya´ya gönderilir ve iyi bir komuta ve yeterli hava desteğiyle İtalyanların daha fazla kayıp vermelerinin önüne geçerek, bir anlamda partnerin yarasına ilaç olur ve Mısır´a kadar ilerler (13.04.1941).

Yine birden fazla Qua aspekti görebileceğimiz zamansal bir aralık. İtalya, herşeyden önce Almanya´nın partneridir (Terazi) ve Almanya´nın buradaki pozisyonu, bozulan partner dengelerini yeniden sağlamaya ve partnerin (Terazi) kayıplarının önüne geçerek yarasını (Chiron) bir nebze de olsa iyileştirmeye yöneliktir (ekzakt Qua altmışlık Chiron). Almanların bu başarıları, kendi yaralarını hafifletebilmek ve kaybolan kendine güvenin yerine gelmesini sağlamak gibi de ayrıca bir öneme sahiptir. Oradaki mücadelelerin hava desteğiyle sağlanıp dengelenmesi de, yine Uranüs üçgen Qua için harika bir örnek teşkil ediyor.

P. 20.05.1941´de de Almanlar, İngilizler tarafından alınmış Kreta adasını, İngilizler ve Yunanlılardan yine hava desteğinin gücüyle tekrar alırlar.

Bu olay da, Ö maddesinde sözü edilen olayla aynı döneme denk geldiğinden, yukarıda bahsedilen açısal bağlantılar burada da geçerlidir. Eklenebilecek tek şey Almanların aşırı kayıp verdikleridir ve Hitler, aynı büyüklükte bir orduyu bir daha asla göndermeyecektir. “Beklentileri karşılamaktan uzak zafer”, bu olayın özeti niteliğinde olup Qua – Neptün kavuşumuna denk gelmektedir.

R. Aynı dönemlerde İngiliz kentlerine Alman hava saldırıları da, Doğu cephesine malzeme ve asker ihtiyacı olduğundan ve büyük kayıplar verildiğinden, geri çektirilir.

Denge sağlamaya yönelik her türlü Alman çabasının geri püskürtülmesi bu dönemin ana özelliğidir ve bu tanımdan yola çıkarsak, bunun bir Qua – Neptün bağlantısı olduğu da görülür.

S. Ve Almanların Sovyetler´e saldırısı (22.06.1941). Bu dönem aynı zamanda da yıldırım savaşlarının sonudur. Almanlar, 25.10.1941´de Moskova önlerine kadar gelirler. Stalin kenti terketmez ve Sovyet ordusu da bu sırada geri çekilmektedir. Almanlar tam olarak Moskova´yı ele geçirecek sanılırken Ruslar oldukça enerjik bir atak yaparlar ve karşı saldırıya geçerler. Almanlar 2. Dünya Savaşı tarihinde ilk kez savunma yapacaklardır artık.

„Yıldırım Savaşları“, ağır silahlar ve panzerlerle hızlı ve şaşırtıcı biçimde sonuca ulaşılan savaş taktiğidir (Uranüs üçgen Qua). „Taktik“ ise, anlaşılacağı üzere terazisel bir anlam ifade eder.

05.12´de ekzakt olmaya birkaç dakika farkla Uranüs – Qua üçgeni vardır ve Kızıl Ordu, şaşırtıcı biçimde (Uranüs) karşı atakta bulunmuş ve güçleri dengelemeye (Qua) başlamıştır. Bu tarih, artık ibrenin Almanya aksine döndüğü andır ve sisli gezegen Neptün yanıltıcı gücünü bir kez daha sahneleyecektir.

Ş. 07.12.1941´de ise, müttefikin (Terazi, Qua, Japonya) Pearl Harbor´a sonu
hayalkırıklığıyla bitecek ani saldırısı (Uranüs) gelir. Ne var ki büyük hayaller içinde saldırıya geçen Japonlar bunu ağır ödeyeceklerdir. Burada da bu savaşta defalarca tekrarlanan Qua kavuşum Neptün´ü başka bir versiyonda görmekteyiz.

T. 13. 07. 1945´te ise Japonlar, Amerika´nın bazı Japon kentlerini bombalamasından sonra barış görüşmelerine başlıyorlar. 02.09.1945´te ise Amerika´nın koyduğu kapitülasyonlar Japonlar tarafından koşulsuz olarak kabul edilmiştir.

Verilen ilk tarih Qua kavuşum Chiron açısına denk gelmektedir ve bu tarih, Japonların yaralı olarak Amerika´yla barış görüsmelerine oturmak istedikleri zamansal aralığı gösterir. Antlaşmanın yapıldığı tarihte ise Chiron, Qua´yı sadece 1 derece geçmiştir. Üstelik her iki atom bombasının atıldığı an da (06.08 ve 09.08.1945), yine bu iki gök cisminin kavuşumuna denk gelmektedir; Amerika, dengeyi karşı tarafta hiç geçmeyecek yaralar oluşturarak kurmuştur.

Sonuç olarak,

1. Eğer Qua için yaklaşım değerini 4 ve uzaklaşımı da 3 derece alırsak bu cismin bütün bir savaşı kapsadığını görürüz. Gerçekten de 2. Dünya Savaşı, bir taktik, sisli ortamlar, büyük hayaller ve karşılıklı yanılgılarla doludur ve bunların oluşumu, denge arayışlarının sürekli olarak hayalkırıklıklarıyla sonuçlanmasıdır. Neptün´le ilüzyonlar kaçınılmaz olabilir.

2. Dönem boyunca Yengeç ve Aslan burçları arasında gidip gelen Pluto´yu ise, “Büyük Faşist Alman Krallığı”ndan başka hiçbir şey daha iyi anlatamaz. Pluto´nun Yengeç pozisyonu da, ülke ve milliyetçilik gibi, anavatan gibi kavramları öne çıkartmaktadır.

3.Uranüs, 2. Dünya Savaşı´nın atmosferinin tümünü yansıtmamaktadır çünkü savaşın tümünde Neptün´e açı kurmamaktadır. Bu arada dönemin atmosferini yansıtabilecek tek gök cismi Quaoar´dır çünkü savaş boyunca Neptün´den ayrılmamıştır. Üstelik 2. Dünya Savaşı, birincisinde yenilen Almanların durumu dengeleme uğraşılarıdır da aynı zamanda.

4.Burada değinilmesi gereken bir başka ayrıntı ise, Amerika´nın savaşa müdahele ederek onu dengelediği ve yargı rolü oynadığıdır. Öyle ki Amerika, Nazileri Almanya´da kurulan mahkemelerde yargılamıştır.

Quaoar işte tam bu sırada Terazi Burcu´ndadır artık. Önemli olan husus ise Amerika´nın yükseleninin Yay Burcu olmasıdır ve Terazi de bilindiği üzere yargı kavramıyla direkt ilişkilidir (Terazi sextil Yay). Bu, aynı zamanda değişen güç dengelerinin ve yargıç Amerika´nın günlerinin başladığını da sembolize etmekte.

5. Şu sıralar (2001 – 2006, Qua Yay´da altmışlık Neptün Kova´da) yine Quaoar – Neptün sextili gündemdedir ve bunu da kısaca “Dünya´nın barışa duyduğu özlem” olarak tanımlamak mümkün. Her yerden savaş karşıtı sesler yükselmekte ve savaş istenmediği belirtilmektedir. Yay´daki Pluto´yu şu anda „Amerikan maskesi arkasındaki yıkıcı güç“ olarak alırsak (Amerika ASC Yay), Satürn´ün de karşı tarafı, yani Saddam´ın Irak´ını gösterdiği açıktır; bugün yaşanılan gerilim ise Satürn – Pluto karşıtıyla astrolojik olarak ifade edilmektedir. Ancak yine aynı günlerde Qua – Neptün altmışlığı da neredeyse exakt görünümdedir ve bu da UNO´nun „barışa yönelik hareketleri, denge arayışları“ gibi bir anlamdadır ve Neptün, ortama büyük bir hayal katmaktadır. Ne var ki bugün, 20.03.2003 tarihinde Amerika´nın Irak saldırısı gerçekleşti (Satürn – Pluto). UNO kararları beklenmedi ve UNO da 7. ev Güneş´ine sahiptir bilindiği üzere. Bu açı (Neptün – Qua) aynı zamanda dengeyi kurması beklenen UNO´nun ve buna inanmış olan, en azından bunu umut etmiş olan insanlığın da yanılgısıdır malesef. UNO kararlarının beklenmemiş olması da ayrıca büyük bir hayalkırıklığıdır ki, Qua zaten Neptün´le altmışlık oluşturmaktadır.

Alternatif bir yorum da şu olabilir: Amerika, bozulan dengelerini (petrol eksikliği, silah satışlarında durgunluk ve artan işsizlik) savaşla, ki Terazi burcu savaş demektir aynı zamanda, gidereceğini düşünmektedir. Ne var ki Neptün düşünceleri bulandırır ve gerçek olmayanın içine çeker.

Bir diğer alternatif: Yaydaki Qua Kova´daki Neptün ile tam 60 derecelik açı yapmakta (orb 12 dk.). Amerika'nın insanlık (Kova) adına sonu hüsranla (Neptün) sonuçlanacak sözde barış amaçlı savaş/denge (Qua-Terazi) arayışının arefesinde.(40)

Savaş karşıtları Almanya, Fransa ve Rusya, direniş göstermeyen Iraklılar karşısında savaştan yenik ayrılan bir diğer gruptur. Bu grubun UNO´da ağırlıkları vardır ne var ki UNO savaşı kaybetmiştir. Diplomatik çözüm uğraşları, sonuca ulaşamadı (Qua altmışlık Neptün).

14. 04. 2003´te ise Bağdat Ulusal Müzesi yağmalandı; paha biçilemez değerde olan birçok binyıllık eser çalındı, harap edildi ve yok oldu. Bu, açıya en güzel örneklerden birini oluşturuyor.


Dipnotlar:


(26): Bu bölümdeki kronolojik bilgilerin tümü, http://www.geschichte.2me.net, http://www.regis-net.de/krieg/kriegframe.html, http://www.areion-online.de ve http://www.dhm.de sitelerinden alınmıştır. Bunlara ek olarak ayrıca kaynaklar kullanılmışsa, onlar da buradaki gibi numaralı dip notlarca belirtilmiştir.
(27): „Schicksal und Astrologie“, Liz Greene, Wilhelm Heyne Verlag, 1985, S. 318
(28): http://www.weltchronik.de/dcx/dcx_1555.html
(29): http://www.archinform.de/projekte/3980.htm?ID=d2a93c45e61ecc62b95ba326ae8a1305
(30): http://www.karadar.com/Worterbuch/zarlino.html
(31): http://www.regis-net.de/krieg/russwe1.html
(32): http://www.regis-net.de/krieg/ruspol-1.html
(33): http://www.nrw2000.de/absolutismus/friede.htm http://www.osnabrueck.de/erlebnis/517.html http://www.fortunecity.com/victorian/statue/1287/laender/Nieders/Weser/reform.html
(34): http://www.ib.hu-berlin.de/~wumsta/infopub/textbook/umfeld/rehm6.html
(35): http://www.preussen-chronik.de/episoden/002900.jsp
(36): http://www.gassenjaeger.de/senni60.htm
(37): http://www.g26.ch/kunst_glossar_34.html
(38): Geniş bilgi için: http://www.dhm.de/lemo/html/nazi/aussenpolitik/anschluss
(39): Geniş bilgi: http://home.arcor.de/heimatmuseum-nauheim/sudeten.htm
(40): Astroloji grubundan Kayıoğlu´nun 6318 sıra sayılı mesajından.


Resimler:

1: I. Maria: http://de.wikipedia.org/wiki/Bild:Mary1England.jpg
2: St. Basilius Katedrali: http://studyrussian.com/MGU/Graphics/basilius.jpg
3: Belvedere Sarayı (Prag)
4: II. Dünya Savaşı
5: Yağmurda Quai de Conti: http://www.abacus-gallery.com/cgi-bin/shop/shop.pl?fid=1135186318&cgifunction=form
6: Avusturya Almanya´ya bağlanıyor
7: Paris düştü: http://www.dhm.de/lemo/objekte/pict/20011430/index.html
8: Hitler Paris´te: http://www.inidia.de/hitler_400_paris.htm
9: Londra´nın Bombalanması : http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Heinkel_He_III_over_London_7_Sep_1940.jpg
10: Moskova´da Sovyet Savunması: http://de.wikipedia.org/wiki/Bild:WW2_MoscowBattle_russian_soldiers.jpg
11: Pearl Harbor saldırısı: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1f/USS_California_sinking-Pearl_Harbor.jpg
12: Hiroşima´ya Atom Bombası: http://www.richard-seaman.com/Travel/Japan/Hiroshima/AtomicBombMuseum/IndividualArtifacts/BoyWithBurnedBack.jpg 13: Bağdat Ulusal Müzesi önünde Amerikan Tankı: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/9/91/IraqNationalMuseum.jpg


Hiç yorum yok: