1 Şubat 2007 Perşembe

Gezegenler / Dengenin Gücü QUAOAR (Final)

4.2.4 QUAOAR – SATÜRN ÖRTÜŞÜMLERİ

Qua – Satürn görünümlerine daha önce yer yer değinilmişti. Aşağıda diğer olayları bulacaksınız.


1. 1973 (Quaoar Akrep´te üçgen Satürn Yengeç´te)

A. Amerika ve SSCB, 25.09.1973´te Cenevre´de SALT – II (Strategic Arms Limitation Talks) antlaşmalarına başlıyorlar. Antlaşma, daha sonra SSCB´nin Afganistan´ı işgal etmesiyle askıya alındı.

SALT projeleri, soğuk savaş döneminde silahsızlanma ve nükleer silahların sınırlandırılması üzerine kurulu antlaşmaların tümüne verilen ortak isimdir. Burada ise astrolojik açıdan Quaoar – Satürn örtüşümlerine mükemmel bir örnek oluşturmaktadır; nükleer silahların sınırlandırılması (Satürn = kısıtlama, sınırlama) üzerine yapılan antlaşma (Quaoar), bu açısal oluşum için birebir görünmekte. Quaoar´ın Akrep´te olması ise, antlaşmanın geri planında başka ve gizli kasıtlar olduğunu ve ona uyulmayacağını göstermekte. Bu sırada açısal görünüm de neredeyse tepe noktasındadır.

B. Açının tekrar ekzakt olduğu 30.10.1973´te ise, 12 NATO ve 7 Varşova Paktı ülkesi Viyana´da, üye ülkelerin askeri birliklerinin çift taraflı kısıtlanması ve dengelenmesi ile ilgili diplomatik görüşmelerde bulunurlar.

Yine çok birebir bir anlaşma. Kısıtlanmayla (Satürn) ilgili diplomatik görüşmeler ve balans (Terazi), bu açının açık anlatımlarından biridir.


2. 1996 – 1997 (Quaoar Yay´da üçgen Satürn Koç´ta)

A. 29.05.1996´da konservatif sağ politikacı Benjamin Netanjahu, İsrail´de direkt yapılan seçimlerden zaferle çıkar.(55)

Satürn sağı simgeler ve politik seçimler ile zafer de Terazi´yle ilgilidir. Toleransın 3 derece olması bizi şaşırtmasın, çünkü Satürn bir süre sonra geri hareketine başlayacağından geçerliliğini sürdürmektedir daha.

Öte yandan bu seçimlerle birlikte İsrail´in Filistin´e yönelik provakatif hareketleri de başlayacaktır ve bu durumu da, aynı anda 1 derecelik toleransla Yay´da bulunan ve „dengeleri bozmak“ gibi bir anlama gelen Quaoar – Pluto kavuşumuyla açıklamak mümkündür.

B. 24.01.1997´de Mannheim savcılığı, ünlü tenisçi Steffi Graf´ın babası Peter Graf´ı, vergi kaçakçılığı suçundan 3 yıl 9 ay cezaya çarptırır.

Bu tarihte Satürn ile Pluto arasında bir üçgen açı vardır ve bu, babanın (Satürn) vergi kaçakçılığı suçundan (Pluto) ceza görmesini (Satürn) anlatabilir tabi ki. Ne var ki ayrıntıyı Quaoar vermektedir: Kadının (Terazi) babası (Satürn). Artı olarak Terazi de yargıyla doğrudan ilişkilidir.

C. Genel seçimlerden 3 ay sonra 21.02.1997´de Demokrat Parti başkanı Zoran Djindjic, Belgrad Belediye başkanı olarak seçilir.(56)

Aynı dönemde birkaç önemli açı bulunmaktadır:

1. Seçilerek gelen diplomat, politikacı (Quaoar) Djindjic, Miloseviç´le daha önceleri sık sık görüşen birisidir ve aşırı milliyetçiliğiyle tanınır (Pluto).

2.1945´ten beri ilk kez, çoğunluğu komünistlerden oluşmayan bir parlamento seçimleriyle göreve gelmek te bir anlamda durumun dengelenmesidir (Terazi).


3. 1993 – 1994 (Quaoar Akrep´te kare Satürn Kova´da)

A. 27.04.1993´te Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, rest Yugoslavya´ya karşı sanksiyon ve kısıtlamalarını (Satürn) artırma kararı alır. Sebep ise Yugoslavya´nın, birkaç gün önce UNO´nun, Bosna´nın 9 otonom bölgeyle birlikte görülmesini öngören Vance–Owen barış planını (Terazi) kabul etmemesidir. Bu arada UNO´nun da (57) Akrep Güneş´ine sahip olduğunu ekleyelim; Quaoar o sırada Akrep´tedir.

B. 21.05.1993´te Angola´daki iç savaşta, tarafların yürüttükleri barış görüşmeleri (Terazi) sonuçsuz kaldı (Satürn).

C. 20.05.1993´te Danimarka´da yapılan 2. halk oylaması, Maastricht antlaşmasını (Quaoar) kabul eder ve Avrupa Birliği´ne katılma kararı çıkar. Sebep ise antlaşma maddelerinden bazılarının, Danimarka´nın da girmesi için gevşetilmesidir. Avrupa Birliği, kendi çıkarlarını gözönünde bulundurarak (Quaoar Akrep´te) anlaşma maddelerindeki (Quaoar) kısıtlamaları (Satürn) yumuşatmıştır (kare açı).

Ç. 17.06.1993´te Bosna – Hersek için uygulanması düşünülen Vance – Owen barış planı (Terazi), Cenevre´de Avrupa Birliği arabulucusu (Terazi) lord David Owen tarafından „başarısız“ (Satürn) olarak açıklandı. Bu barış planı (Terazi) ise „art niyetli“dir ve özünde tamamen plutonik bir karakter taşımaktadır (Quaoar Akrep´te).

D. 12.07.1993´te Rus anayasa komisyonu, devlet başkanı Boris Yeltsin´in sunduğu ve devlet başkanının güç ve yetkilerini artırmayı içeren yeni anayasa taslağını kabul etti.

Bu tarihte Qua –Satürn görünümünün açıklaması şöyledir: „ Yeni anayasa“ ve “devlet başkanı” Kova´daki Satürn, “gücü artırmayı içeren taslak, plan” ise Akrep´teki Quaoar´dır.

Ne var ki, aynı tarihte Akrep´teki Pluto da (güç), Oğlak´taki Uranüs´le (yeni anayasa, devlet başkanı) altmışlık bakıştadır. Dolayısıyla bu olayın hangi konstelasyona ait olduğu belli olmamaktadır.

E. 29.07.1993´te İsrail yüksek mahkemesi (Satürn), „korkunç İvan“ olarak anılan ve Treblinka´da sayısız insanı öldürmek zannıyla yargılanan John Demjanjuk´un ölüm cezasını (Pluto), kanıt eksikliği gerekçesiyle kaldırır (Quaoar, Terazi = adaletin yerine bulmaması ki adalet, verilmesi gereken ölüm cezasıyla gelecekti = Quaoar Akrep´te). Aynı anda, Aslan´daki Chiron da Qua´ya bir kare görünüm yapmaktadır ve bu, Demjanjuk tarafından öldürülen insanların yaralarının, alınan bir mahkeme kararıyla daha da derinleştiğini göstermektedir.

F. 26.08.1993´te Çek devlet başkanı Vaclav Havel ile Rus Boris Yeltsin, Prag´ta bir dostluk antlaşması (Quaoar) imzalarlar. Ne var ki Rusya´nın SSCB´nin işlerinden sorumlu olmamasına rağmen Yeltsin, Sovyet güçlerinin 1968´de Çekoslavakya´ya girmesi konusunda özür dilemez ve bir devletler krizi yaşanır (Satürn). İşin ilginç yanı ise, 26.08.1968´de „Prag Baharı“ ismiyle anılan bu olayın(58) olduğu tarihte de Satürn ve Qua´nın birbirlerine karşıt açı yaptıklarıdır.

G. Kamboçya´nın başkenti Phnom Penh´te 24.09.1993´te yapısal monarşiye geçişle ilgili yeni anayasa (anayasanın reformu = Satürn Kova´da) kabul edilir ve böylece UNO´nun da olayları yatıştırma ve yeni politik sisteme geçişi sağlama şeklinde gerçekleşen arabuluculuk görevi sona erer.

Eski bir sistemin yeniden seçilmesi (monarşi) Kova´daki Satürn´dür. Akrep´teki Quaoar ise muhtemelen arabulucu (Terazi) UNO´dur ve UNO haritasında da Güneş, 7. evde ve Akrep´tedir (ya da çıkarlar üzerine kurulan barış misyonu). Arabuluculuk görevinin bitmesi de bu iki planetin arasında oluşan kare görünümdür.

H. 04.10. 1993´te Rusya´da reform karşıtları milliyetçiler ve eski komünistler, Moskova Parlamento binasında Boris Yeltsin yanlısı hükümet güçlerine teslim olurlar.

Bu tarihteki tek görünüm, Quaoar –Satürn karesidir ve bu olay, eskilerin (Satürn) aksiyonlarının, hükümet güçlerinin plutonik metotlar kullanmasıyla (Pluto) – örneğin zor kullanarak – dengelenmesidir (Quaoar).

I. 13.10.1993´te Karlsruhe anayasa mahkemesi, aynı cinsiyetler arasındaki evlilikleri uygun bulmadığını karara bağladı.

Aynı cinsiyetler arasındaki evliliklerin (Terazi, Quaoar) caiz olmadığı (kare) hakkında kanun hükmü (Satürn).

İ. 23.10.1993´te, protestanların yaşadığı Belfast kentinde IRA tarafından yapılan bombalama eylemi, İrlanda sosyal demokratlarından John Hume ve IRA´ya yakın Sinn Fein Partisi lideri Gerry Adams arasında başlatılmış barış görüşmelerine olan inancın yok olmasına neden oldu.

Bombalama eylemi, o dönemdeki Satürn–Pluto ve bu olayın barış görüşmelerini engellemesi de Satürn–Quaoar kare görünümlerinin semboliğidir.

J. 09.11.1993´te Bosna´nın Mostar kentindeki Neretva nehrinin üzerine 1566´da Osmanlılar tarafından kurulmuş „Türk (Mostar) Köprüsü“, Hırvatlar tarafından bombalanarak yıkılır.

Satürn – Qua karesinin en bariz örneklerinden biri. Herşeyden önce bu köprü Dünya´nın en önemli sanat eserleri arasındaydı (Terazi). Önemli bir sanat eserinin savaş sırasında tamamen tahrip edilmesi de (Satürn ve Quaoar Akrep´te) bu açı ile direkt ilişkilidir. Bu olayı astrolojik olarak „bir sanat eserinin (Qua) kötü kaderi (Satürn ve Pluto)“ olarak ta değerlendirebiliriz.

Satürn´le Quaoar arasındaki tolerans fazlalığı bizleri şaşırtmasın çünkü Satürn bir süredir geri harekettedir ve bir kaç ay sonra da Qua´ya ekzakt olacaktır. Bu nedenle de bu kare açı doğal olarak aynı sürecin devamı niteliğinde olup, geçerlidir.

Öte yandan bu olayı, eğer iki gezegen arasında kavuşum için alınan 4 derecelik toleransı fazla görmüyorsak, Qua kavuşum Pluto altında da değerlendirebiliriz. Ancak yine de doğru anlam, her 3 gezegeni de işin içine katmayla ortaya çıkıyor: „Taştan yapılmış (Satürn) bir sanat eserinin (Quaoar, bu eser aynı zamanda bir köprüdür = yine Terazi) bombalama yoluyla (Pluto) yıkılması (Satürn ya da Pluto)“.

Aynı tarihteki sadece Satürn–Pluto karesi ise, işin „sanat eseri“ kısmını açıklamaya yetmemektedir.

K. 29.11.1993´te Cenevre´de Bosna–Hersek, Hırvatistan ve Sırbistan devlet başkanlarının biraraya gelmeleriyle, Bosna Barış Görüşmeleri tekrar başladı. Alman–Fransız ortak planı, Sırbistan eğer Bosna´da işgal ettiği bölgeleri geri verirse, Sırbistan´a koyulan ekonomik ambargonun sınırlı olarak azaltılmasını öngörmekteydi.

Antlaşma (Quaoar), sınırlı (Satürn) olarak azaltmayı (Satürn) öngörmektedir.

L. 10./11.01.1994´te Brüksel´de toplanan NATO zirvesinde, barış için ortaklık programı (Quaoar) üzerinde görüşüldü. Program, temel olarak NATO´ya girme sürecinde bulunan özellikle Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinin geç (Satürn) girişlerinin uzun vadede (Satürn) perspektifleri hakkında, askeri ve ekonomik alanlarda (Satürn) birlikte (Quaoar) disiplinli (Satürn ve kare açı) çalışmayı öngören bir temeldedir.


4.2.5. QUAOAR – CHİRON ÖRTÜŞÜMLERİ

Qua–Chiron görünümlerine daha önce yer yer değinilmişti. Aşağıda diğer olayları bulacaksınız.

1. 1999 (Quaoar Yay´da kavuşum Chiron Yay´da)

A. 19.11.1999´da İstanbul´da düzenlenen OSZE zirvesi, Rusya´ya, Çeçenistan´daki savaşı bitirmesi yönünde uyarılarda bulunur ancak kanayan yara (Chiron) geçmeyecektir; uyarılar boşa gider.

Diplomatik görüşmelerin (Quaoar) başarısızlıkla sonuçlanması gündemin en ana konusu olmuştur.

B. 02.12.1999´da İngiliz, Amerikan ve Japon araştırmacılardan oluşan bir ekip (Quaoar Yay´da), insanda genetik taşıyıcılarından birinin (Pluto = ırsiyet; ırsiyeti babadan oğula kalan miras gibi düşünelim) kromozom 22´nin tam teşekküllü planını (Chiron, Başak) çözerler.

C. Aynı gün Büyük Britanya, Kuzey ĺrlanda´ya otonomi verecektir (yaralı bölge ve onların iyileşmesi, Chiron´un konusudur ve Qua da denge getirir). Konstelasyonun konusuyla birebir bir örnektir bu; dengesizliğin giderilmesiyle yaralara merhem olma durumu var burada.

Ç. 10.12.1999´da „Sınırsız Doktorlar“ organizasyonu Nobel barış ödülünü alır.

Bu doktorların yarası da, daha önce çoktan hak ettikleri ilginin kendilerine bu tarihe kadar gösterilmemiş olmasıdır, ne var ki barış ödülü (Quaoar) bu eksikliğe ilaç olabilmiştir.

Yine aynı tarihte AB Türkiye´ye aday ülke statüsü verir. Burada yine dengesizliğin giderilmesi ve adalet gibi konuların öne çıkması söz konusudur. Yara ise, Türkiye için, çoktan hakettiği halde bugüne kadar o statünün verilmemiş olmasıdır.


2. 1995 (Quaoar Yay´da altmışlık Chiron Terazi´de)

A. 02.09.1995´te NATO(59) ülkeleri, Bosna Sırplarını, eğer başkent Sarayevo´nun 20 km. ötesine çekilmezlerse hava saldırılarıyla tehdit ederler. 11.09´da NATO´nun tehditi işe yarar ve Nisan 1992´den beri ilk kez bölge nefes alır. Son olarak ta 23.09.1995´te Zagreb´te, Bosna ve Sırbistan arasında barış antlaşması imzalanır ki Quaoar´la Chiron altmışlık oluşturmaktadırlar; „yaraya merhem“ konusu burada da bir antlaşmayla sağlanmıştır.

B. İshak Rabin ve Yaser Arafat arasında, Batı Şeria´da yaşayan Filistinlilerin otonomi bölgesini genişleten ve 28.09.1995´te imzalanan antlaşma. Bu, sivil halkın Filistin yönetimine geçmesini, otonomi ile ilgili bir kurul oluşturulmasını ve İsrail birliklerinin Batı Şeria´dan çekilmesini öngörür.

Hakların fazlalaştırılması, genişletilmesi ile ilgili anlaşma, direkt olarak Qua´nın Yay pozisyonunu göstermekte. Chiron ise her zamanki gibi böylece „yaraya merhem“ görevindedir.


3. 1990 - 1991 (Quaoar Akrep´te üçgen Chiron Yengeç´te)

A. Radikal reform istekleri yüzünden 1988´de tüm parti dairelerini kaybeden Yeltsin, 12.06.1991´de Sovyetler Birliği başkanı seçilir.

Seçimler ve seçimle gelen zaferler Terazi burcu semboliğindedir. 1988´de önemli bir yara alan Yeltsin ise 1991´de bu eksiği kapatacaktır (Chiron).

B. 20.06.1991´de 320´ye karşı 338 oyla Berlin başkent seçilir. Berlin´in eksikliği o zamana kadar birleşik bir Almanya´nın başkenti olamamış olmaktır ve bu eksiklik artık yoktur.

C. 02.08.1990´da Irak Kuveyt´e saldırır. O dönemde Chiron–Satürn karşıtı ve Pluto–Neptün sextili var ve bir de Chiron üçgen Quaoar. Bu olay, sıralanan bildik gezegenlerle de görülebilir belki ancak, olayın quaoarlık tarafı var gibi görünüyor: Irak, Kuveyt´i bir parçası olarak görmektedir (Yengeç), saldırı ise Akrep´tir (sahiplenme). Qua´nın Akrep´te oluşu, sahiplenerek dengelemeyi yani bir anlamda zorla güzelliği göstermekte. Öte yandan Irak, sahiplenerek (Pluto) yarasını (Chiron) geçirerek dengelenmek (Quaoar) istemektedir.

Ç. 03.08.1990´da Doğu Almanya´da, Batı Almanya´daki seçimlerin geçerlilik alanını Doğu Almanya´yı da içine alacak şekilde kapsayan yeni bir seçim antlaşması imzalanır.

Seçimler ve antlaşmalar Quaoar, birleşme ise Almanya´ların uzun yıllar ayrı kalmalarıyla oluşan yaranın (Chiron) ilacıdır.

D. 23.08.1990´da iki Almanya´nın birleşmesini karara bağlayan antlaşma, 31.08´de birleşim antlaşmasının İçişleri Bakanınca onaylanması ve 20.09´da 3´te 2´lik çoğunlukla kabulu.

Bu sürecin tamamında Chiron – Quaoar üçgeni tepe noktasındadır ve yarım yüzyıllık ayrılık yarasını ifade edebilen tek gök cismi Chiron´dur. İki Almanya´nın evliliği ise Quaoar´dır. Bu birleşme, o dönem içinde etkili olan Neptün–Pluto sextilinin dahilinde bile olsa, „antlaşma“ ve „yara“ gibi konuları her iki planet te anlatmaktan uzaktır.

E. 27.09.1990´da her iki Alman sosyal demokrat ve Hristiyan demokrat partilerinin (Quaoar) birleşmesi (Quaoar). Birleşilmeden önce ise bu durumun bir eksiklik teşkil ettiği açıktır.

F.19.11.1990´da 16 NATO ve 6 Varşova Paktı ülkesi, soğuk savaşın bittiğine dair antlaşmayı ve saldırmazlık paktını imzaladıklarında da geri dönüşüne başlamış Chiron ile Quaoar, üçgen görünüm dahilindeydiler, o sırada da Pluto ve Satürn de birbirlerine dostça bakmaktaydılar. Bir antlaşmayla (Quaoar, ki savaşmamak ta Terazidir) savaş gibi büyük bir derdin (Chiron, Başak) sonu, bu açı tarafından çok iyi sembolize edilmektedir ve belki de en önemli Quaoar örneklerinden biridir.


4. 1979 (Quaoar Akrep´te karşıt Chiron Boğa´da)

A. 03.05.1979´da Margaret Teacher´in seçim zaferi. Bu seçim zaferi Quaoar´dır ve aynı tarihteki Chiron–Satürn üçgeni de, Teacher´in gelenekçi kanadın temsilcisi olduğunun iyi bir anlatımıdır. Karşıtın anlamı ise zorluktur ve gerçekten de, seçim sonrası dönemde İngiltere, uzun zaman kemer sıkma politikası izlemiştir (Satürn). Bunun dışında, nasıl bir ilişki kurulur bilmiyorum, bir Quaoar–Satürn karşıtında seçilen Teacher, yine 22.11.1990´da bir Qua–Satürn altmışlığında görevi bıraktı.

B. 18.06.1976´daki diğer bir örnek ise, daha sonra uygulanmayan SALT–II antlaşmasının imzalanmasıdır ki, buna daha önce değinilmişti.


5. SONUÇ

Bu cisme astroloji dünyasında ne kadar önem verilir bilinmez ancak, onun etkili olduğu olayların birçoğunda, ki onlar bu çalışmada da verilmiştir, konumlar ekzakttır.

Bu çalışmada belirtilmemesine rağmen, Quaoar, soru haritalarında da işlemektedir ve bunun dışında, grupça tetkik ettiğimiz Ay transitlerinin Qua görünümleri de direkt olarak görülmektedir.

Diğer yandan, Quaoar transitlerini Türkiye haritası üzerinde gezdirdiğimizde de önemli olaylarla karşılaşıyoruz. Bunlardan birisi, Türkiye Cumhuriyeti´nin bir anlamda varoluşuna neden olan „Mudanya Ateşkesi“ dir ve 11.10.1922 tarihinde imzalanan bu ateşkes, bir Qua transitinin TC natal Güneş´ine exakt sextil oluşturduğu ana rastlamaktadır ve ateşkes bir Terazi burcu özelliğidir. Bu tarihte TC, daha kurulmuş değildir ancak bilindiği üzere, doğum haritalarından geçmişe doğru gidilir ve bu yöntemin adı da „regresyon“ dur (= „geri“ anlamında).

Quaoar´ın haritanızdaki konumunu www.astrodienst.com adresinde, doğum haritalarının çıkartıldığı kısımdaki asteorids bölümüne „50000“ rakamını vererek öğrenebilirsiniz.

Quaoar´ın efemerisine ulaşmak için de şu adrese bakınız:
http://www.astro.com/swisseph/quaoar.htm?lang=g

Devrim YILMAZER, Kasım 2002 / Şubat 2003, Viyana


Dipnotlar:

(55): Geniş bilgi için: http://www.tagesschau.de/aktuell/meldungen/0,2044,OID1271806_TYP3_THE1271858,00.html
(56): Geniş bilgi için: http://www.ftd.de/pw/eu/1073708.html?nv=rs
(57): UNO haritası için: http://www.welten.net/Astro/UNO.htm
(58): Geniş bilgi için: http://www.dhm.de/lemo/html/DasGeteilteDeutschland/KontinuitaetUndWandel/EntwicklungenImOsten/pragerFruehling.html (59): NATO horoskopu için: http://www.meridian-magazin.de/99_3/hor.htm#07


Resimler:

1: SALT
2: Birleşmiş Milletler
3: Prag Baharı
4: Geleneksel Kamboçya Dansı
5: IRA
6: Mostar Köprüsü
7: Kromozom 22
8: Sınırsız Doktorlar
9: Kuveyt Savaşı
10: Margaret Teacher


Hiç yorum yok: