31 Ocak 2007 Çarşamba

Gezegenler / Dengenin Gücü QUAOAR (Bölüm III)

4.2.2. QUAOAR – PLUTO ÖRTÜŞÜMLERİ

1. 1995 – 1998 (Pluto Yay´da kavuşum Quaoar Yay´da)

A. 21.11.1995´te Dayton´da Richard C. Holbrooke aracılığıyla Bosna – Hersek için barış antlaşması imzalandı.(41)

Ne var ki antlaşmanın önemli tarafı onun zor kullanarak imzalatılmış olmasıdır. Antlaşma imzalanmadığı taktirde NATO Sırbistan´ı bombalayacaktır. Astrolojik açıdan ise zor kullanma Pluto´ya, antlaşma da Terazi´ye karşılık geliyorlar. Bu tarihte savaşın bittiğini gösterecek herhangi bir astrolojik örtüşüm de yoktur. Amerika´nın teklif ettiği bir anlaşma olması da semboliklerle tam olarak uyuşmaktadır.

B. 04.11.1995 tarihi ise İsrail ve Filistin arasındaki barış görüşmelerinin oldukça ağır hasara uğradığı gündür. İsrail hükümet başkanı İshak Rabin, bir dostluk ve barış konuşmasında İsrailli bir ekstremistin saldırısıyla öldürüldü. Rabin´in ölümüne sebep olan husus ise, onun daha önce, Yaser Arafat´la askerlerini Batı Şeria´dan çekme antlaşması yapmış olmasıdır.

Barış konuşması (Terazi, Quaoar) sırasında suikast (Pluto). Konstelasyonun astrolojik açıdan en iyi şekilde kendini gösterişlerinden birisi.

C. Bir Çeçen komandosunun, Rus kenti Budjonnowsk´taki bir hastanenin tüm çalışanlarını rehin alarak Rusya´yı Çeçenistan´la barış görüşmelerine zorlaması olayı da, 14 – 18. 06.1995 tarihinde gerçekleşti.

O tarihteki astro – konstelasyon şu şekildedir: (Quaoar Yay´da kavuşum Pluto Akrep´te) altmışlık Uranüs Oğlak´ta. Yine oldukça zengin bir açısal tablo var. Pluto ile Uranüs arasındaki altmışlık, bir Çeçen bağımsızlık direnişçisinin (Uranüs) rehin alma (Pluto) yoluyla Rusya´yı tehdit etmesidir (Pluto). Ancak tehditin sebebi nedir? Bunu da Yay´daki Quaoar pozisyonu gösteriyor: Tüm bunların amacı, Rusya´yı barış görüşmelerine (Quaoar) zorlamaktır. Bu, aynı zamanda görüşmelere olan inancı (Quaoar Yay´da), Çeçen direnişçinin taşımasıdır da.

Ç. Clinton, Kuzey İrlanda için barış inisiyatifini aynı dönemlerde eline alır.

Amerika´nın (yükselen Yay), barış için (Terazi) aracı (Terazi) olması biçiminde açıklayabileceğimiz bir konstelasyondur bu da. Ki, o dönemlerde İrlanda oldukça karışıktır ve şiddet (Pluto) hüküm sürmektedir.

D. 04 – 15.09.1995 tarihinde Pekin´de UNO´nun 4. Dünya Kadınlar Konferansı gerçekleştirildi. Dönemin First Lady´si Hillary Clinton, “kadınların güçlü olduğu yerde, Dünya barışa daha yakındır” dedi. Bu konferans, diğerleri içinde daha büyük bir tarihsel anlam taşır.

Quaoar´ın kadınlarla direkt bir ilişkisi olduğu daha önce de belirtilmişti ve Clinton´un yaptığı konuşma, o günkü konstelasyonlar söz konusu olduğunda Quaoar´ın anlamları için büyük bir önem taşıyor: „Kadınların (Quaoar) güçlü (Pluto) oldukları yerde Dünya barışa (Terazi) daha yakındır“. Bu arada Quaoar da Yay Burcu´ndadır (Amerika yükselen: Yay).

Aynı dönemde var olan Chiron – Quaoar altmışlığı da, kadınların yaralarının bu konferansta gündeme getirilmesi ve bir nebze de olsa iyileştirilmesi anlamlarını göstermektedir. Gerçekten de konferans bir gövde gösterisine dönüşmüştür.

E.Fransızların Mururoa Atol´ünde gerçekleştirdikleri 8 atom bombası testi engellenemedi.

Quaoar, aynı zamanda „çevre“ anlamına geliyor. Atom bombası da bilindiği üzere Pluto tarafından sembolize edilir. Ne yazık ki tüm diplomatik girişimlere (Terazi) karşın testlerin (Pluto) uygulanmasının önüne geçilemedi.

F. Haziran 1995´te, 1975´ten beri ilk kez ortak bir uzay programı gerçekleştirilerek Amerikan Atlantis, Rus uzay istasyonu Mir´e bağlandı.

Harika bir Qua altmışlık Uranüs kombinasyonu. Ortak uzay programı, uzayda birleşme, direkt olarak Uranüs (uzay, uzay gemisi) ve Quaoar´ı (birleşme, evlilik) anlatıyor.

G. 1996 yılı, Kuzey İrlanda´da Protestan ve Katoliklerin arasında geçen huzursuzluklarla doludur.(42)

Ancak olayların gelişimini görebilmek için 1995´e bir bakmamız gerekiyor.

01.09.1995´te Büyük Britanya ile Katolik yeraltı organizasyonu IRA (silahlı yeraltı organizasyonu = Pluto) arasında, 26 yıldır süren savaşı bitirmeye yönelik bir barış antlaşması (Terazi) imzalanır. Ne var ki IRA, bu antlaşmayı (Terazi) Londra´da bir büro evine gerçeklestirdiği bir bombalama eylemiyle (Pluto) bozacaktır. Bu sırada Qua ve Pluto, birbirlerine 0,5 derecelik bir farkla Yay´da kavuşumdadırlar.

15.06 ve 07.10.1996´da gerçekleştirilen eylemlerle de olaylar tamamıyla çığrından çıkacaktır.

İngilizlerin yeraltı organizasyonu IRA (Pluto) ile yaptıkları antlaşma (Terazi), tipik bir Qua – Pluto karşılaşmasıdır. Aynı şekilde bu anlaşmanın bombolama eylemleriyle bozulması da aynı konstelasyon altında değerlendirilmelidir.

H. 15.02.1996´da Galler kıyıları önünde seyreden bir Liberya tankerinin karaya oturması sonucu, 70.000 ton petrol (Pluto) denize dökülür ve İngiliz kıyılarının en değerli ve doğal korunmaya alınmış kıyısı zarar görür.

„Çevre koruma ve korunmaya alınmış doğal harikalar“, yine Terazi konusudur ve bunun petrolle zarar görmesi de Pluto´yla ilgilidir.

I. 28.08.1996´da Prens Charles ve Prenses Diana boşanırlar.

Çok fazla birşey söylemeye gerek yok, yine birebir oturan bir konstelasyon. Ancak önemli olan, burada da yine birkaç önemli açının bir arada görülmesidir: (Qua kavuşum Pluto) sextil Uranüs. Hem Uranüs ve hem de Pluto, evliliklerin (Quaoar) bitmesiyle ilişkilendirilirler.

İ. 1996´ya ait en önemli olaylardan birisi de Rusya ve Çeçenistan arasında imzalanan antlaşmadır (01.09.1996).

Antlaşma, karakteri gereği Qua – Pluto karakteri taşır. Taraflardan Rusya´ya bu antlaşma zorla kabul ettirilmiştir (Pluto). Artı olarak bu, ayaklanmacılarla (Uranüs) yapılmıştır ve buradan hareketle, Qua kavuşum Pluto ve Qua altmışlık Uranüs´e harika örnekler teşkil eder.

J. Leipzig´li Uta Pippig, Boston maratonunu 3 kez arka arkaya kazanan ilk kadın oldu (15.04.1996).

Yine kadınlar. Her nedense ilginç ve başarılı kadınlar Qua – Uranüs birlikteliklerinde fazlasıyla görülüyorlar. (Ne var ki bu örtüşüm, aynı tarihteki Venüs altmışlık Chiron Terazi konstelasyonuyla gölgeleniyor. Uta Pippig´in kazanması Venüs – Chiron sextiliyle de pekala açıklanabilir. Ancak global bir görünüm olmamış olsaydı (Qua – Uranüs) durum ne olurdu bilemiyorum. Sonuçta küçük transitler büyükleri ateşleyici rol oynarlar. Ancak bu galibiyet, beklenen bir galibiyet değildir ve o tarihte Venüs, Uranüs´le herhangi bir bağlantı da kurmamaktadır. Venüs ile Chiron arasındaki altmışlık, Uta´nın erkek yarışmacılarla aynı ödülü ilk kez bir kadın olarak almasıdır. Pippig, yarışı uranüsvari bir biçimde kazanmıştır). (43)

K. Büyük Britanya ve Çin arasında yapılan antlaşmaya göre (1898) Hong Kong 30.06.1997´de Çin´e devredilir.

Yine astrolojik açıdan olağanüstü bir görünüm. Qua – Pluto kavuşumu ekzakt ve İngiliz malını bir başkası yapılan antlaşmaya göre (Terazi) sahipleniyor (Pluto).

L. Aynı tarihte Almanya´da ilk kez evlilikte tecavüz cezaya bağlanıyor.

Qua kavuşum Pluto daha iyi anlatılamaz. Evlilikte (Qua) tecavüzün (Pluto) cezaya bağlanması.

M. 1998´de ise yine Kuzey İrlanda probleminin devam ettiğini görüyoruz. Ağır bombalı eylemlere rağmen barış ve uzlaşmalar devam etse de, IRA´nın silahsızlanma sorununa çözüm getirememesi yüzünden bu sene de tam olarak çözülemiyor. Pluto kavuşum Qua bu yılda da devrede.

N. Texas´ta 1863´ten beri ilk kez, ölüm cezasına çarptırılmış Karla Faye Tucker adındaki bir kadın uluslararası protestolara rağmen infaz ediliyor (03.02.1998).

Bir kadının (Qua) öldürülmesi (Pluto), hala devam eden Qua – Pluto´nun en iyi örneklerinden birisini oluşturmakta. Ek olarak Qua ve Pluto, ABD´nin yükseleni Yay´da birlikte hareket etmektedirler.


2.2. 1737 – 1740 (Quaoar Oğlak´ta sextil Pluto Akrep´te)

A. Bu tarihler arasında Avusturya – Osmanlı – Rus savaşı var.(44) Kırım kağanının Rus bölgesine Osmanlı ismini kullanarak saldırması sonucu, Rusya´nın da bastırmasıyla Avusturyalılar 1737´de savaşa girerler. Ne var ki ne Avusturya ve ne de Rusya´nın savaşı kazanması o günün şartlarında olası görünmemektedir. Avusturya, Osmanlı ordusuna 1739 Temmuz´unda Glocka´da yenilince Rusya için de savaş bitmiştir artık. 17.- 29.09.1739´da taraflar arasında Belgrad antlaşması imzalanır. Avusturya Belgrad´ı kaybeder; Rusya´nın da Kırım üzerindeki hakimiyet politikaları kısıtlanır.

Qua altmışlık Pluto için iyi bir örnek teşkil ediyor bu olay. Yapılan bir antlaşmayla (Qua) Osmanlı´nın başkasının malına konması (Pluto) sağlanmıştır. Bu sırada görünüm tepe noktasındadır ve Osmanlı´nın da beklemediği bir şekilde toprak kazanımı da, o an işleyen Uranüs – Pluto sextili (başkalarının malına beklenmedik biçimde sahip olma) ve Uranüs – Qua (buna bir barış antlaşmasıyla ve çok ta çabalamadan ulaşmak) kavuşumunun nesnel sembolizasyonudur.


2.3. 1706 – 1712 ( Qua Akrep´te kare Pluto Aslan´da)

A. 29.04.1707´de İngiltere ve İskoçya, bir birleşme aktı imzalayarak Büyük Britanya´ya birleştirilirler.(45)

1707´de düşürülen parlementoların yerine kurulan yeni parlemento demokratik değildir ve birtakım kar tacirlerinin elindedir. Bizi ilgilendiren kısım ise, her iki ülkenin de krallığa (Pluto Aslan´da) zorla (Pluto) eklenmesidir (eklenme, bağlantı = Terazi). Aynı dönemdeki Pluto – Neptün görünümü ise her iki ülkenin de bir krallık (Pluto Aslan) altında erimelerini, „ben“lerini kaybetmelerini gösteriyor.

B. 1709´da Rus Kralı Büyük Peter (I. Peter), XII. Karl´ın İsveç donanmasını Poltawa savaşında yokeder. Sonrasında ise XII. Karl, Osmanlılara sığınacak ve Osmanlılar da bu durumu kullanarak onunla Rusya´ya karşı silah ve birlik antlaşması yapacaklardır.

Tipik plutonik (durumu kullanma, sömürme) bir anlaşma (Qua). Osmanlı yardım karşılığını yüksek tutmuştur.

C. Bu dönemde İspanya kraliyet mirasları savaşları var.(46) Bu savaşlar o tarihlerde yoğundur. Savaşlar, genelde kralın ölmesiyle mirasyediler arasındaki paylaşım anlaşmazlıklarından (Qua) ya da tahta kimin oturacağının belirlenememesi yüzünden çıkar. Miras ya da mirasa konma, zaten bir Pluto ve 8. ev konusudur. Bu savaşlarda önemli devletler önemli topraklar kaybetmişlerdir. İngilizler, Habsburg – İspanyol Krallığı´nın tekrar canlanıp ta İngilizler yönünde olan dengelerin bozulacağından korktukları için antlaşma imzalarlar. Dengelerin bozulmasını engelleyici antlaşmalar, Pluto – Qua karesinin bir yansımasıdır. Ancak bizim için daha önemli olan, önemli toprakların kaybedildiği, üzerine oturulduğu antlaşmalardır. Toplam 7 anlaşma olmasına rağmen en önemlisi, 11.04.1713´de İngiliz – Fransız savaşını bitiren Utrecht Barış Anlaşmasıdır ve bu tarihte Pluto kare Qua görünümü zirve noktasındadır.


4.2.3. QUAOAR – URANÜS ÖRTÜŞÜMLERİ

Qua – Uranüs görünümlerine daha önce yer yer değinilmişti. Aşağıda diğer olayları bulacaksınız.


1. 1898 – 1900 (Quaoar Aslan´da üçgen Uranüs Yay´da)

A. Marie Curie-Sklodowska 26.12.1898´de Radyum`u buldu. Marie Curie bugüne kadar Nobel ödülünü iki kez alan ilk ve tek kadındır.(47)

Quaoar, daha önceki örneklerde de görüldüğü gibi kadınlarla ilgili olaylarda sık olarak başrolü oynamakta. Burada da bilimsel alanda (Uranüs) kadınların (Terazi) başarısı vardır ve o zamana kadar ki erkek üstünlüğü, böyle bir başarıyla dengelenmiştir (Terazi). Söz konusu tarihte Uranüs, Quaoar´a 1 derece yaklaşım halindeydi. Aynı anda Yay´daki Chiron´un Qua´yla üçgeni de, o döneme kadar Nobel ödülü alamamış kadınların bu açığı kapattıklarını ve yaralarını (eksikliklerini) bir nebze de olsa hafifletebildiklerini göstermekte. Aynı bölgeye çok yakın bulunan Venüs ise bizi bu noktada şaşırtmamalı cünkü Venüs´ün Uranüs kavuşumu, en fazla bilimsel alanda kadın başarısını anlatabilir; Qua´yla sembolize edilen “dengeleme” ve Chiron´un alanında bulunan “yaraya ilaç” gibi konular burada daha yoktur. Ek olarak bu ödül, Venüs´le açıklanacak kadar küçük bir olay da değildir çünkü, dengeler değişmiş ve yeni bir yapılanmaya girilmiştir.

B. 29.07.1899´da 1. Haag barış konferansı toplandı ve toplantı sonucunda savaşlarda daha fazla insancıllık kararı aldı.

Uranüs insancıl tutum ve davranışların planetidir ve barış konferansı yine Terazi´yle, dolayısıyla da fikrimce Qua´yla ilgili bir semboliktir.

C. Hemen hemen aynı tarihlerde Samoa adaları da, Almanya ve Amerika arasında yapılan bir anlaşmayla eşit olarak paylaşıldı.

Antlaşmayla gelen paylaşım açıyı açıklamakta. Aynı dönem savaşlarla doludur ki bu, o sıralarda birbirlerine karşıt konumda olan Satürn – Pluto örtüşümüdür.

Ç. Aynı yıl, Claude Monet „Rouen Katedrali´nin 12 Görünümü“ isimli tablosunu çeşitli ışık ilişkilerini bir arada kullanarak çizdiğinde, empresyonizm de doğmuş oldu.(48)

Bu açıyı iki şekilde yorumlamak mümkün: İlki, yine beklenmedik şekilde gelen (Uranüs) bir kadın başarısı (Qua); ikincisi ise bu yeni (Uranüs) çizim tarzının resim sanatına (sanat =Qua) girişi. Bunun dışında akımın kendisi de uraniktir çünkü eski akımları reddeder.

D. Max Planck, 1900´de Berlin´de Quantum teorisinden ilk kez bahsettiğinde de Qua ile Uranüs arasındaki üçgen açı varlığını sürdürmekteydi. Bu bilimsel teorinin (Uranüs) ilginç yanı ise dalga – parçacık dualitesinden (Terazi) bahsetmesidir.(49)

E. Aynı şekilde yine bu yıl, modern genetiğin temelleri Mendel kanunlarıyla atılmıştır ki bu kanunlar, birbirleriyle çiftleştirilen, birleştirilen (Terazi) canlılardan alınan sonuçlar üzerine kurulmuştur.(50)


2. 1996 – 1997 ( Quaoar Yay´da altmışlık Uranüs Kova´da)

A. Amerika ve Fransa arasında geçen diplomatik tartışmalardan sonra, UNO´nun yeni genel sekreteri olarak Gana´lı Kofi Annan seçilir (27.12.1996).(51)

Annan, daha önce uzun yıllar UNO´nun barış misyonu şefliği görevini yapmıştır (Terazi). Bunun dışında genel sekreter olarak seçilen ilk siyahtır (Uranüs). Dahası, göreve geldiğinde yapacakları arasında derin reformasyonlar (Uranüs) ilk sıradadır. Terazi, bundan başka diplomatları, seçimleri ve açıya göre seçimle gelen zaferleri veya başarısızlıkları sembolize eder. Bundan da öte UNO, görevlerini yerine getirse de getirmese de, objektif olarak düşünürsek bir barış kurumudur ve böylece dengeleyici güçtür (Terazi).

1996´daki iki önemli olaydan ise daha önce bahsedilmişti.

B. 1997´de Tony Blair´in Labour Partisi, 18 yıldan beri Büyük Britanya´yı yöneten tutucular karşısında seçim zaferi kazanır.

Sosyal Demokrat Parti´nin beklenmedik şekilde gelen (Uranüs) seçim zaferi (Terazi). Her ne kadar tolerans payı 4 derece olsa da Quaoar geri dönüşüne başlayacaktır.

Aynı şekilde benzeri bir örnek, 1997 Mayıs´ında da Fransız Chirac´ın başına gelecek ve o da sosyalist Jospin´le hükümet yönetiminde çalışacaktır; Fransa´da da sol partiler (Terazi) seçim zaferi kazanırlar.

C. 18.10.1997´de İspanyol kralı Juan Carlos, Bask bölgesinde bulunan Bilbao kentinde, tasarımı Frank O. Gerhy tarafından yapılan, ilginç ve modern (Uranüs) görünümü ve oldukça cesur ve farklı mimarisiyle dünya çapında ziyaretçi akınına uğrayan Guggenheim Müzesi´nin açılışını yapar.(52)

Farklı mimari ve ilginç sanat, Quaoar – Uranüs sembolizasyonun altında incelenir ve ek olarak ta tüm güzel yapılar, çevre düzenleme ve mimarlık Terazi burcu etkisindedir.

D. 22.01. 1997´de Paris´te, „Musée de la mode et du textile“ açılır. 16.000 elbise, 35.000 aksesuar ve 30.000 textil malzemesinden oluşan gösterilerin yanında, modern teknikler kullanılarak modanın tarihi gösterilir.

Teknikler, modanın tarihi... Bu olay, Quaoar ile Uranüs arasındaki sekstili çok iyi anlatıyor, moda da bir Terazi konusudur. Aynı gün, Venüs te Oğlak burcundadır ve herhangi bir planete herhangi bir açısal görünüm yapmamaktadır.


3. 1976 – 1977 (Quaoar Akrep´te kavuşum Uranüs Akrep´te)

A. 1977´de Mısır Başkanı Sedat ve İsrail hükümet şefi Begin arasında tarihi barış görüşmeleri (Terazi) başlıyor. Arap ülkeleri ise Mısır´ın başlattığı barış atağına destek verenler ve vermeyenler olarak ikiye ayrılıyor.(53)

Kutuplaşma söz konusu olduğunda Terazi´den bahsederiz. Örneğin geçmişte Amerika – Sovyetler Birliği güç çekişmesinde Pluto Terazi burcundaydı.

Mayıs ayında İsrail´de tutucu Likud hükümetinin düşmesiyle (17.05.1977) – ki burada da Uranüs – Quaoar birlikteliğini görmekteyiz; tutucu hükümetin düşmesi Uranüs´le ilgilidir ve bu hükümeti düşüren partinin seçim zaferi de (Begin) Quaoar´dır – Mısır ile İsrail arasında barış görüşmelerinde atağa geçilmiştir. Ancak haberler, seçimlerden daha önce (76´nın sonunda) gizli barış görüşmelerinin (Enver Sedat´ın girişimleriyle) başladığına işaret etmektedir ki, bu arada Uranüs – Quaoar sextili de ekzakttır. Gizli barış görüşmeleri ise tamamen Akrep´te bulunan Uranüs ve Quaoar´la ilgilidir. Konservatif Likud hükümetini düşüren Begin, tamamen barış ölçeklidir ve bu durum o günler için ilginç ve fazlasıyla farklı bir yaklaşımdır (Uranüs).

Sedat, Kasım 1977´de İsrail´i tanır ve bu tarihte de Uranüs ile Quaoar arasındaki açı daha işlemektedir.

B. 15.06.1977´de İspanya´da ilk kez demokratik seçimler yapıldı ve Suarez Gonzales önderliğindeki Sosyalist Parti zafer kazandı.(54)

Partiler Terazi burcuyla sembolize edilirler. Bir devrimci (Uranüs) politikacının (Terazi) ilk demokratik seçimlerden (Uranüs) zaferle (Terazi) çıkması bu açının semboliğindedir.

Ancak her iki planet Akrep burcundadır ve gerçekten de seçimle gelen dönem kötüdür: Önce enflasyon, sonra da işsizlik yükselmiş (Problemler = Akrep), ancak daha önemlisi Bask bölgesinde milliyetçiliğe dayanan terör eylemleri (Akrep) başlamıştır.


Dipnotlar

(41): Geniş bilgi için: http://www.nzz.ch/dossiers/kosovo/kos990323usd.html
(42): Geniş bilgi için: http://www.areion.org/areiononline/grossbritannienc.html
(43): Geniş bilgi için: http://www.uta-pippig.com/utabst96.htm
(44): Geniş bilgi için: http://www.regis-net.de/krieg/kriegframe.html
(45): Geniş bilgi: http://www.alastairmcintosh.com/foreign/german-diplo-scotland.htm
(46): Geniş bilgi: http://www.aeiou.at/aeiou.encyclop.s/s683486.htm http://www.aeiou.at/aeiou.encyclop.u/u981132.htm
(47): Geniş bilgi: http://www.online-mineralien.de/joachimov.htm
(48): http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=empresyonizm http://www.gizliyuzler.roots.gen.tr/clairdelalune/904.htm http://www.sevgidamlalari.com/edebiyat/edebiakimlar.asp
(49): “Astroloji Grubu”nda “Kayıoğlu” takma ismiyle yazan grup üyesinin 5739 sıra sayılı mesajı ve http://www.dhm.de/lemo/html/biografien/PlanckMax/
(50):http://zope.reaktor.fh-furtwangen.de/portal/natural_sciences/nuclear_sciences/biostrahlen/biostrahlen1/slide01.html#slide03 (51): Geniş bilgi için: http://www.erdkunde-online.de/bio/2008.htm ve http://odin.dep.no/odin/tysk/om_odin/adresser/032091-991342/index-dok000-b-n-a.html
(52): http://www.archinform.net/projekte/6296.htm?ID=f50584f138df698c688257af2b363568
(53): Geniş bilgi için: http://www.hagalil.com/israel/geschichte/kriege-4.htm
(54): Geniş bilgi için: http://www.keypix.de/data/20-jh/1977.html http://www.gazette.de/Archiv/Gazette-September2002/Isfort02.html


Resimler

1: Atom Bombası
2: Atlantis ve Mir
3: Charles ve Diana
4: Uta Pippig
5: Karla Faye Tucker
6: Marie Curie
7: Rouen Katedralinin 12 Görünümü
8: Kuantum Teorisi
9: Guggenheim Müzesi


Hiç yorum yok: