7 Şubat 2007 Çarşamba

Ermeni yasası Fransa Meclisi'nden geçti

NOT: Konu güncel değil ama bu makaleyi daha önce yazmıştım, onun için eski de olsa buraya ekleyeyim.

Ermeni yasası Fransa Meclisi'nden geçti... İzliyoruz...
SAADET ORUÇ Paris DHA

FRANSA’da sözde Ermeni soykırımının inkarına hapis ve para cezası öngören yasa teklifi parlamentoda kabul edildi. Patrik Deveciyan’ın verdiği, bilim adamları ve tarihçilerin çalışmalarının yasanın yaptırımlarından muaf tutulmasına ilişkin değişiklik önergesi de reddedildi.

Fransa meclisi genel kurulu, Sosyalist Parti’nin sunduğu sözde Ermeni soykırımını reddetmenin suç sayılmasını öngören yasa teklifini kabul etti. Yasa teklifi 19’a karşı 106 oyla kabul edildi.

Teklifin yasalaşması için Senato’nun da onayı gerekiyor. Yasa teklifinin Senato’ya götürülme kararı ise hükümetin elinde bulunuyor.

Yasa teklifi, sözde soykırımı reddedenlere, bir yıla kadar hapis ve 45 bin avro para cezası verilmesini öngörüyor.
Kaynak: **: http://www.milliyet.com.tr/2006/10/12/son/sondun16.asp



Yasanın kabul anı haritası altta görülüyor.(1)

Haberin içeriğine bir göz atıldığında, olay konusu ile astrolojik konu arasında Akrep burcu yükseleni nedeniyle önemli bir bağ görünüyor ve ASC´deki Pluto´nun konumu da olayın “halklara sözde soykırım” içeriğiyle ilişkili olduğunu çok açık anlatıyor.

Bir ülkede sosyalist partiler genel olarak VI. evle ifade edilir. Bu evin yöneticisinin, dış politikayla ilişkili olan XI. evde konumlanmış ve güçlü pozisyonda olması, bir yandan Fransa´da sosyalist partinin bu yasada önemli bir söz sahibi olduğunu ve diğer yandan da yasanın dış politikayla ilişkili olduğunu gösteriyor. Yine, dış politikanın bir başka astrolojik göstergesi IX. evde Satürn (=yasa) pozisyonu da yasa ile dış politika bağlantısını daha da artırıyor. Sosyalist parti yöneticisi Venüs ile “adalet amaçlı yasa” konusuna karşılık gelen Güneş´in kavuşum yapması, bu konunun sosyalist partinin gözlerini kör ettiği ve sağlıklı düşünememesine sebep olduğu biçiminde yorumlanabilir. Ve bağlantılı olarak XII. evde ve Akrep´te konumlanmış Jüpiter´in [=soykırım konusuyla ilgili (=Akrep) kaybolan (=XII. ev) adaleti (=Jüpiter) arama], yine adalet kaynaklı yasa (=Satürn IX. evde) konusuyla olan kare açı görünümü de kararın gerisindeki dinamikleri açıklayabilir. Ancak Jüpiter´in Akrep´te ve özellikle de XII. evde olması, bu yasanın kabul edilmesinde bizlerin bilemediği ve çok derinlerde kalan, su yüzüne çıkmamış çeşitli art niyetlerin olduğunu da gösterebilir.

Olayın Türkiye haritasıyla ilişkili olarak incelenmesi (=Sinastri) belki daha fazla detay verebilir:


Sinastri - TC + Ermeni Yasası

Burada neredeyse mükemmel derecede astrolojik karşılığı olan bir pozisyonu görüyoruz; kararın çıktığı anda Ay´ın konumunun, Türkiye´nin XII. evindeki Ay´a hemen hemen ekzakt kavuşumu konunun ana çekirdeğine çok yerinde karşılık geliyor. Öncelikle karar anında Ay VIII. evde ve İkizler burcunda bulunuyor ve bu da ölümle, yok etmeyle ilişkili resmi tebliğ, resmi beyan anlamına geliyor. Bu pozisyonun bir de kararın I. evindeki Pluto´yla açısı, konuyu daha da güçlendirici rol oynuyor ki Pluto´nun kolektif anlamda gizlenen ya da saklanan olayları, organize suçları, ölüm ve yaşam gibi konuları temsil ettiğini biliyoruz.(2) Ay´ın XI. evdeki Mars´la üçgen konumu da, agresif bir yapının ya da yok etmeyle ilişkili olduğu öne sürülen bir konunun (=Mars) sosyal bir olay (=V. ev) olarak parlementoya (=XI. ev) getirilmesini anlatıyor. Şimdi böyle kökleri olan bir Ay´ı Türkiye haritasındaki Ay´a getirdiğimizde, konunun Türkiye´de izole edildiği ya da bilinçaltında kaybolduğu ya da unutulduğu veya skandala kurban gittiği (=XII. ev) iddia edilen halklarla (=Ay) ilişkili olduğunu çok rahat görebiliyoruz.

Karar anı haritasının MC´sinin (=hedef) Türkiye´nin IC´sine ne kadar yakın durduğuna da ekstra dikkat edelim; hedef, bu noktada bir ülkenin en derin köklerini meydana, su yüzüne çıkarma girişimi olarak algılanabilir. Bunun dışında çok daha çarpıcı bir bağlantı da Türkiye´nin VI. evine (=gündem, ülkenin rahatsızlığı, hastalığı, sorunları, meşgul oldukları) denk gelen Pluto´nun, IV ve XII. evleri kesen Merkür´le – ki bu evlerin anlamlarından daha önce bahsedildi – ekzakt altmışlık görünümüdür. Çok fazla birşey söylemeye gerek yok; izolasyonla, yok etmeyle ilişkili olduğu iddia edilen bir konu (=XII. ev, Pluto) ülkenin sancılarına (=VI. ev) ve karşıtlığa geçmesine neden olmuştur.

Son olarak olay anını astrokartografik olarak ta değerlendirdiğimizde, üzerinde yeterince konuştuğumuz Ay´ın Türkiye üzerinden geçtiğini görüyoruz; bu noktada Ay DSC hattının Ermenistan´a ne kadar yakın durduğuna da dikkat edelim. Bunun dışında Güneş, Mars ve Venüs hatları da yine Türkiye üzerinden geçmektedir ki bunların hepsi, kararın çıkış ya da yansıma noktalarının (tüm hatlar MC hatlarıdır) Türkiye´yle ilişkili olduğunu göstermektedir.


Dipnotlar

1: 12.10.2006, 11:40**, +02:00, Paris/FRANSA
**:http://www.milliyet.com.tr/2006/10/12/son/sondun16.asp
http://www.netgazete.com/24saat/default.asp
2: Burada olayların nasıl vuku bulduğu üzerine fikir beyanı değil, güncel bir konuya ilişkin olarak astrolojik analiz denemesi yapılmaktadır.



Hiç yorum yok: