6 Ocak 2008 Pazar

Diyarbakır´da Terör - Bir Yer Astrolojisi Klasiği

Bir olayın etkisi geçmeden bir başkasıyla sarsıldık ve bu kez gerçekten de çok acı bir hadise ne yazık ki ülkemizde gerçekleşti. ASC´sine Pluto yerleşmiş bir astrolojik haritaya sahip olan Türkiye´nin, bundan sonra Pluto´nun daha farklı konularıyla anılmasını ümit ediyoruz.

Konumuz astroloji olduğundan, bu yazıda çeşitli yöntemleriyle yer astrolojisinin olaya ilişkin olarak ne denli tam çalıştığına dair bir inceleme bulacaksınız. Ama öncelikle kent merkezine ilişkin olarak çok kısa bir bilgi verebiliriz:

„Günümüz Diyarbakır kenti surların kuşattığı eski kent ve surların dışında kalan yeni kent(ten oluşmaktadır). Eski Diyarbakır'ın asıl yerleşme ve ticaret alanı içkale dışında, ama yine surlarla çevrili kesimdedir. Sur içine sıkışmış Diyarbakır'ın sur dışına genişletilmesi ilk olarak Vali Hatunoğlu Kurt İsmail Paşa tarafından düşünülmüş ve sur dışına Vilayet Konağı, hastane ve kışla gibi bazı yapılar yapılmıştır. Demiryolunun Diyarbakır'a ulaşması ve Dicle Üniversitesinin kurulması ile sur dışına yayılmaya başlamıştır.“ (1)

Diyarbakır merkez olarak anılan yerde, „Sur“ ve „Yenişehir“ beldeleri bulunuyor. Ancak coğrafi konum olarak Diyarbakır merkez (37' 55. 263K --- 040' 13. 289D), surların hemen önünde bulunan yer. Bunu alttaki haritalarda da göreceksiniz. Yenişehir ise, aslında Diyarbakır´da yaşamın aktığı, kentin en işlek yerlerinin, ticaret merkezlerinin…vs. bulunduğu Ofis semtini ve patlama yerini de içine alan belde. Dolayısıyla, gerçekte merkezin dışa kaymasından bahsetmek zor değil, çünkü Ofis semti, aslında Diyarbakır´ın merkezi olarak anılıyor. Ama tabi ki coğrafi koordinat olarak Diyarbakır merkez = Yenişehir değil. Bunları şu sebeple yazdık: Bu çalışmanın başında, kentin merkezi olarak belki de Yenişehir´in alınması gerektiği düşünülmüştü, çünkü en önemli yerler bu beldede bulunuyor. Ancak sonradan alttaki haritalar coğrafi konuma göre çıkartılmaya karar verildi ki doğrusu da zaten buydu. Dolayısıyla biz de Yenişehir´den vazgeçmek durumunda kaldık. (2) Bunu dip not olarak ekleyelim.

Şimdi, olayı astrolojik olarak ele alma maksadıyla olay anı haritasını verebiliriz:

Harita 1. Diyarbakır Patlama Anı, 3 Ocak 2008, 16:48:30

İlkin, yükselen burç yöneticisi Ay´ın Akrep´te konumlanmış olduğu görülüyor. Akrep´in saldırı, terör, ölüm…vs. gibi konularla ilişkili olduğunu biliyoruz. Bunun dışında patlamada çocukların da ölmüş olması Ay´ın V. ev konumuyla açıklanıyor.

Haritanın VII. evinde, yani düşmanlar evinde konumlanmış Merkür XII ve III. evlerin sahibi. Bu pozisyon da, düşmanlığın, düşmanca eylemin temelinde bir yanılgının (=XII. ev) ve yolun, kısa yolculukların (=III. ev) olabileceğini gösteriyor ki bu menfur eylemin amacının tamamen askeri ve sivil kesimler üzerinde yıldırma yaratmak olduğunu basın ve yayın organlarından biliyoruz; patlamada öğrencilerin bulunduğu binanın önüne park edilmiş bir kamyonetin olması ve öğrencilerin ders saatinin henüz bitmemiş olması sebebiyle dışarıda bulunmamaları, can kaybının çok daha fazla olmamasına neden oldu.

Öte yandan madem bu bir eylem haritası, dolayısıyla VIII. eve de bakmak zorundayız: Evin yöneticisi Satürn, aynı zamanda VII. evi de (=düşmanlar) yönetiyor ve III. evde bulunuyor. III. evin yol, (kısa) yolculuk gibi anlamları karşıladığını yukarıda açıklamıştık; demek ki eylemin (=VIII. ev) III. evle bir ilişkisi var. VIII. evde ayrıca KAD ve Neptün de bulunuyor ancak bunun anlamını daha sonra göreceğiz. Bir başka ayrıntı olarak, düşmanlık anlamına gelen VII. evin eski Mısır´da ayrıca ölümü de anlatmasıdır. (3) Kaldı ki terör olaylarında Mars´tan ziyade Satürn belirleyicidir. (4) En azından, WTC saldırısında Satürn – Pluto (=büyük terör) ve Diyarbakır´da da Mars – Pluto (=küçük terör) karşıtlığı olduğunu biliyoruz.

Peki ama bu anı önceden tespit edebilme gibi bir şansa sahip olabilseydik, olayın kentin neresinde gerçekleşeceğini nasıl öngörebilecektik? İşte tam bu noktada Local Space horoskoplarını devreye sokabiliriz. (5)

Harita 2. Olay Anı Yerleşim Merkezli Horoskop, Diyarbakır (6)

Harita 2, Google Earth´le çıkarıldı. Cumhuriyet gazetesine göre, terör örgütünün kanlı saldırısı, insanların yoğun olarak bulunduğu Selahattin Yazıcıoğlu caddesi üzerinde meydana geldi. Cadde üzerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dedeman oteli, 7. Kolordu Komutanlığı, helikopter pisti, Diyarbakırspor Klubü, Arkeoloji müzesi, askeri lojmanlar, eski Ohal Valilik konutu, özel sağlık kuruluşu, Diyarbakır Galeria alışveriş merkezi, Semse Allak parkı gibi yerler bulunuyor. (7)

Şimdi esas noktaya gelelim: Haritayı çıkarıp ta resimdeki gibi tam olarak Diyarbakır il merkezine yerleştirdiğimizde, yukarıda bahsettiğimiz Satürn´ün birebir askeri lojmanların üzerinden geçtiği görülüyor. Patlama ise lojmanlara 100-200 m. kala vuku buldu, yani devede kulak bile daha uzak bir mesafede bulunuyor. Dolayısıyla burada olağanüstü bir örtüşme söz konusu.

Alttaki map24 programıyla çıkartılan harita 4 ise yukarıdaki resmin bir farklı versiyonudur; yeri daha rahat görebilesiniz diye buraya eklendi. Harita 4´te, Satürn hattının aslında tam olarak olay yerinden geçmediğini göreceksiniz. Bunun da sebebi, map24 yazılımının (=Harita 3 ve 4) sadece sokaklar için kullanıldığında sorun yaratmaması, ancak üzerine buradaki gibi ikametgâh horoskopu (=Harita 4) konulduğu zaman uzak alanda sapma yapmasıdır ve bu yüzden, yani Google Earth harici kolay ve hassas olan başka bir yazılım olmadığından yukarıdaki haritayı (= Harita 2) birincil kaynak olarak aldık. (8)

Harita 3. Olay yeri ve askeri lojmanlar – Diyarbakır (map24) (9)


Harita 4. Olay Anı Yerleşim Merkezli Horoskop (map24 versiyonu), Diyarbakır


Resim 1. Dedeman otelinin penceresinden olay yerinin fotoğrafı ve Satürn (10)

Peki ama, bir başka önemli sorun daha çıkıyor; olayın Diyarbakır´da gerçekleşeceğini nereden bilecektik? İşte bu en önemli sorunun cevabını en iyi şekilde verebilmek için, birkaç önemli incelemeden yola çıkmak durumundayız:

Öncelikle ana görünümü almalıyız çünkü küçük olan her zaman büyük olana tabi olmak zorundadır. Buradan hareketle, Diyarbakır´daki patlama bilindiği üzere Mars – Pluto karşıtlığında meydana geldi.

Harita 5. Mars karşıt Pluto Tam An Haritası, 2 Ocak 2008, 23:23, Ankara

Öncelikle, bu haritaya sadece şöyle bir bakalım ve şimdilik detaylarla ilgilenmeyelim. Çünkü şu anda yapmamız gereken bu haritaya değil, bilakis bu ana göre çıkartılmış „Mars karşıt Pluto tam an kartografi haritası“na odaklanmak:

Harita 6. Mars karşıt Pluto Tam An Kartografi Haritası, 2 Ocak 2008, 23:23, Ankara

Türkiye haritası üzerinde belirli astrokartografik hatlar görüyorsunuz; Mars MC ve Pluto IC hatları batı Türkiye´nin en uç kesimleri, Jüpiter IC yaklaşık olarak iç batı ve Güneş IC hattı ise tam olarak Diyarbakır merkez ve o hatta bulunan iller üzerinden geçiyor. Yani Mars karşıt Pluto görünümü, tesirini bahsi geçen bu hatlarda gösterecek. Böylece, şu ana kadar 81 illik devasa bir alanı en azından birkaç kentle sınırlayabilmiş bulunuyoruz ki, bu bile elimizde hiçbir şey olmamasından çok daha iyidir.

Peki ama, Mars MC ve Pluto IC hatları dururken, neden özellikle Diyarbakır´ı yani Güneş IC hattını aramak zorundayız? Olayın Diyarbakır´da olacağını nereden bileceğiz?

Bu soruya tam olarak cevap verebilmek için mantığı ve diğer koşulları da hesaba katmak zorundayız. Öte yandan zaten, Batlamyus´un da 1900 sene önce belirtmiş olduğu gibi, sağlıklı bir öngörü astroloji dışındaki çeşitli faktörlerin de uygun biçimde biraraya gelmesiyle daha rahat yapılamaz mı? Dağ başında insanlardan, olaylardan bihaber yaşayan bir astrolog düşünün; böyle bir insanın öngörülerde başarılı olabilme ihtimali ne kadardır?

Tekrar konuya dönelim: Öncelikle, bilindiği üzere Pluto ve Mars örnekteki gibi biraraya gelirlerse yıkım kaçınılmaz olabilir; en nihayetinde Mars´ın bombalarla ve Pluto´nun da terörle alakalı olduğu astrolojiye yeni başlayanların dahi bildikleri bir konudur, sonuçta „zarar“ kelimesinin her defasında kendileriyle anıldığı 2 planetten bahsediyoruz. Buradan hareketle, ülkenin geçirdiği şu zor günlerde ve hele ki askeri harekat ta mevcutken, ülkenin doğu illerinin terör konularında listenin ilk sıralarında yeraldıkları gizli saklı birşey değildir. Bu durum, yukarıda bahsedilen astroloji dışındaki diğer etkenleri de değerlendirmeye katma durumudur.

Ancak ikinci bir husus var ki çok daha önemli. Onu da açıklamak için bir başka yönteme başvurmak zorundayız ki o da, Mars karşıt Pluto tam an haritasını Türkiye haritası üzerinde göstermek:

Harita 7. Mars karşıt Pluto Tam An Haritası + TC Doğum Haritası

Öncelikle tam an haritasında konunun terörle ilişkili olduğunu tespit etmiştik. Yani bunu, bir diğer deyişle, Türkiye Cumhuriyetine yönelik bir saldırı, bir eylem olarak değerlendirebiliriz. Demek ki TC haritasında terörle, zararla ve yıkımla alakalı planetlerin ve/veya noktaların, tam an haritasındaki planetler tarafından tehdit edilip edilmedikleri araştırılmalıdır.

Ama tam an haritasında sadece belirli planetleri seçmek zorundayız, hepsini değil. Neden? Çünkü harita 6´da sadece belirli planetler Türkiye üzerinden geçiyorlar. Şimdi astrokartografik haritamızda 4 aday planetin (= Mars, Pluto, Jüpiter, Güneş) Türkiye için bir tehdit olup olmadıklarını araştıralım. Yani şu anda yapmamız gereken, o hatların sahibi planetleri TC haritası üzerinde aramak ve eğer Türkiye haritasında önemli noktalara karşılık geliyorlarsa, onları birincil değerlendirmek olmalıdır. Bakalım neler var:

1) Pluto: Bu gök cismi, 29 derece 12 dakikalık pozisyonuyla Türkiye Cumhuriyetinin Ay´ını tehdit ediyor. Bir hainlikten, halka (=Ay) verilen bir zarardan bahsetmek demek ki olası. Peki doğrudan TC´ye yönelik bir eylem midir? Olabilir, hatta belki de gizli kalmış, gün ışığına çıkmamış bir şeyler vardır.

2) Mars: Bu da aynı şekilde sadece Ay´ı tehdit ettiğinden yorum yukarıdakinden çok farklı değil.

3) Jüpiter: Jüpiter, Türkiye haritasında bir parça Güneş´e yakın ancak çok ön planda olmadığından kendisini, dolayısıyla hattını bir kenara bırakabiliriz.

4) Güneş: En önemli kartografik hat olarak karşımıza çıkıyor çünkü ilkin VII. evden Pluto´ya karşıt açı kuruyor ve VII. evde bulunuyor ki bu ev, defalarca tekrar edildiği üzere düşmanlara karşılık geliyor. İkincisi, yöneticisi Satürn de ülkenin ASC derecesine altmış derecelik açı kurarak onu baskı altında tutuyor. Dolayısıyla Güneş bu pozisyonuyla, Türkiye´nin (=ASC Pluto) düşmanları konumunda. Yani Türkiye´de, Türkiye´ye yönelik bir terör, bir eylem olacak – ki bunu zaten en başta Pluto karşıt Mars´la da idrak etmiştik – ve bu, yol ve/veya kısa yolculuklar alanında vuku bulacak (Satürn III´te) ve son olarak ta, Güneş´in geçtiği hatta bulunan herhangi bir kentte olacak. Ve işte Diyarbakır´a ulaştık.

Daha bitmedi. Şimdiki soru şudur: Elimizde en son Diyarbakır´dan da geçen Güneş IC hattı kalmıştı. Ama o hatta birçok kent var. Acaba olay hangisinde vuku bulacak?

Bunu tespit edebilmek için – sadece mantık yürütüyoruz – belki de hem kartografik haritada hem de ikametgâh haritasında öne çıkan kesişim noktalarını hesaba katmalıyız. Dolayısıyla şimdi bu haritayı konuk edelim:

Harita 8. Mars karşıt Pluto Tam An / Astrokartografi ve Yerleşim Merkezli Haritalar

Güneş IC hattıyla Ay, Uranüs, Satürn, KAD ve Neptün yerleşim merkezli harita hatları kesişiyor. Elde seçenek fazla olduğundan, en önemli olabilecek planetleri öne çıkarmak zorundayız. Bunun için de tekrar, daha önce detaylı incelemediğimiz Mars karşıt Pluto tam an haritasına dönelim ve o haritada, şimdi sözü geçen planetleri arayalım ve önemlerini belirleyelim:

Mars karşıt Pluto aksına dikkat edin. Bu aksı hangi cisim harekete geçiriyor? İki cismin gücünün kendisinde toplandığı üçüncü eleman hangisidir? Böyle bir karşıtlık kendisini hangi noktaya yansıtacak, gücünü hangisine akıtacak? Sonuçta bunun bir terör açılım haritası olduğuna dikkat edelim. Bu söylenenler hesaba katıldığında her iki cismin gücünün KAD ortak paydasında birleştiği rahatlıkla görülebilir; Mars üçgen ve Pluto da altmışlık açılarla gerilim noktasını kolaylıkla (=altmışlık ve üçgen = kolay akış) KAD´ye aktarıyorlar. İşte bu KAD´yi son haritada aradığımızda yine tek bir adresle karşılaşıyoruz: Diyarbakır.

Son olarak Diyarbakır patlama anı haritalarını da verelim:

Harita 9. Patlama Anı Diyarbakır + Türkiye Cumhuriyeti Haritaları

Öncelikle, yukarıda verilen harita 7 ile bu haritanın ne kadar benzeştiğine dikkat edin. İkinci olarak, her iki haritada da VII. evde bulunan Merkür hattının alttaki resimde görüldüğü üzere yine Diyarbakır üzerinden geçişi, sistemin ne kadar doğru çalıştığına ilişkin en sağlam kanıtlardan birisidir:

Harita 10. Astrokartografi (Patlama Anı Diyarbakır)

Ayrıca, belki biraz cesurca olacak ama, modern terörizm tarihini astrolojik anlamda WTC saldırısıyla başlatabiliriz gibime geliyor; sonuçta bu saldırı “Dünya´yı değiştiren gün” olarak hafızalara kazınmıştır ve terörizm tarihinde de daha büyük, daha çarpıcı başka bir olay da yoktur. Şimdi eğer bu haritayı terörizmin doğum tarihi olarak alacak olursak, hem Mars karşıt Pluto tam an ve hem de Diyarbakır´daki patlama anı haritalarını, WTC saldırısı haritası üzerine koyabiliriz:

Harita 11. WTC Saldırısı + Mars karşıt Pluto tam an + Diyarbakır Patlama

Mars karşıt Pluto tam an haritasında Uranüs, WTC saldırısı haritasında Satürn – Pluto karşıtlığını harekete geçiriyor. Ayrıca Jüpiter de KAD ile karşıt pozisyonda.

Diyarbakır´daki patlama anı haritasında ise Ay, WTC saldırısı haritasındaki Venüs´e tam kare pozisyonunda bulunuyor.

Bu son nokta yazıya tamamlayıcı bir teori olarak eklendi, dolayısıyla kesinliği üzerinde diğer olaylarla da bir sağlamaya gidilmeden konuşulması çok mümkün değil.

Bu kadar faktör biraya getirildi, yazılıp çizildi. Ancak çok çok önemli bir noktanın altını özellikle çizmek zorundayız: Burada amaç, bir olaya ilişkin öngörünün ne ölçüde sağlıklı ve doğru yapılıp yapılamayacağına ilişkindi. Ancak tüm bunlar dahi, bize göre gerek karmaşıklığı gerek tekrarlanabilirlik gibi çok önemli kıstaslara uymaması yüzünden, öngörünün olay öncesi birebir, bu kadar ince detayına kadar yapılabilmesine kanıt değildir. Böyle bir iddiada bulunmadık. Bugün bu yöntemlerle çözdüğümüz bir olay, yarın başka sistemlere ihtiyaç duyabilir. Bu durum, yaşamın olaylarının şöyle basitçe oluşuvermesinden değil, birbiri içine geçmiş onlarca faktörün eşzamanlı rollerinin birarada oynanmasından kaynaklanıyor.

Son olarak, Diyarbakır Yenişehir semtinde Mimar Sinan Caddesinde askeri personel servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada 5 kişinin öldüğü ve 68 kişinin yaralandığı bu saldırıda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, sevdiklerine baş sağlığı ve yaralananlara da acil şifalar diliyoruz.

7 Ocak 2008, 09:35:19, Viyana

NOT: Bu çalışma, Yahoo! Astroloji Grubunun değerli üyelerinin büyük emekleriyle oluşturuldu. Dolayısıyla ben de her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.


Dipnotlar:

(1): http://209.85.135.104/search?q=cache:Pl64mPW3nf8J:www.kadinlarkulubu.com/archive/diyarbakir-21-t19029/index.html+eski+diyarbakir+sur+yeni+diyarbakir+yenisehir&hl=de&ct=clnk&cd=9&gl=at&client=firefox-a

(2): Bu bilgiler Google´dan aranıp aktarıldı, dolayısıyla bir takım yanlışlıklar varsa ve sizler de bilgilendirirseniz, bu kısımlar tabi ki düzeltilecektir.

(3): „Astroloji Grubu“, Mesaj no.: 15235, Kayı

(4): „Astroloji Grubu“, Mesaj no.: 15218, Devrim Dölen

(5): Tr. İkametgâh horoskopu ve/veya yerleşim merkezli horoskop, Alm. Standorthoroskop. İkametgâh astrolojisi, astrokartografik yöntemlerin belki de en az bilineni ancak oldukça kullanışlı bir kolu olarak karşımıza çıkıyor. Kartografik astrolojinin bu türü, kişinin şu an bulunduğu yere göre çıkarılan bir horoskop türüdür ve bulunulan ikametten başlayarak, tüm planet hatları bölgeye ve ötesine yerleştirilir. İşte gök yönlerinin; evin, bulunulan yerin, kentin ya da ülkenin merkezine yerleştirilmelerine ve bunun da dışında, o belirli yönlerden geçen her bir planet hattının bir horoskop grafiğinde gösterilmesine “İkametgâh haritası/horoskopu” diyoruz. Buradaki en önemli nokta, bir ikametgâh horoskopunda doğum tarihi ve saatinin aynı bırakılması, ancak yerin, bulunulan yer bazlı alınmasıdır; örneğin İstanbul doğumluysak ancak şu anda Tokyo´da yaşıyorsak, o taktirde ikamet horoskobu Tokyo´ya göre, ama örneğin yine İstanbul´da yaşıyorsak İstanbul´a göre çıkarılır.
Konuya ilişkin detaylı bir makale daha sonra bu bloğa eklenecektir.


Local Space için Türkçe karşılık önerileri: Kayı ve Devrim Dölen.

„Astroloji Grubu“, Mesaj no.: 15297 ve 15298

(6): „Astroloji Grubu“, Mesaj no.: 15221, Altınay

(7): „Astroloji Grubu“, Mesaj no.: 15184, Hunterys

(8): „Astroloji Grubu“, Mesaj no.: 15232, Altınay

(9): „Astroloji Grubu“, Mesaj no.:15198, Hunterys

(10): Devrim Dölen